Ruta #itinerari# a #municipi# | Senderisme i BTT | NATURALOCAL


Les millors eines per a sortides:
Excursionsenfamília · ItinerarisTrekking
RutesSenderismeBTT · VacancesNatura

Àger vist des del riu Fred de Pui Roureda del Serrat de Pui La Règola, vall d'Àger Riu Fred de Pui. Vall d'Àger Camí a la Règola

Àger-La Règola

Àger

Els camins d'abans

Aquest itinerari ens permet passejar sense presses per camins històrics que ens fan adonar dels canvis que els temps moderns ens porten. Noves vies de comunicació, nous emplaçaments per als ramats, la importància de la farina...

Farem un itinerari circular per no repetir i per si el voleu escurçar. Les parts més boniques són les entrades i sortides dels pobles on els camins empedrats, entre murs de pedra, vorejats de corrals i horts, respiren encara aquells temps i no costa de fer volar la imaginació. Els trams centrals del recorregut alternen el llindar obac de la bonica roureda de la serra de Montclús i els camps de conreus de fruiters de secà i cereals, sempre amb la traça del riu Fred de Pui reforçada per les fileres de pollancres i freixes que creixen a la seva riba.

No deixarem de gaudir de les vistes de l'imponent Montsec d'Ares fins a l'altra banda de la Noguera Pallaresa, anomenat Montsec de Rúbies. També ens sorprendran les noves perspectives de pobles que estem acostumats a veure des d'altres punts. Ens entretindrem entre un munt d'aromàtiques, sentint el cant dels ocells de ribera, identificant masos i runes d'antics molins fins a arribar a la singular alzina del mas de Clarà. Una fita que, un cop situada, podrem reconèixer fàcilment.

Arribant a la Règola un aflorament geològic ens farà retrocedir una mica més en el temps, uns quants milions d'anys, gairebé res. Arribant a Àger, ara per l'entrada del portal de Sòls de Vila, podrem visitar i entendre una mica el funcionament dels molins fariners. Així, doncs, aquest itinerari l'haureu de fer sencer.

Com arribar a inici ruta.Com arribar a inici ruta.
tornar a dalt