Ruta #itinerari# a #municipi# | Senderisme i BTT | NATURALOCAL


Les millors eines per a sortides:
Excursionsenfamília · ItinerarisTrekking
RutesSenderismeBTT · VacancesNatura

Congost de Montrebei des del Refugi de Mascarlets. Masia La Pardina Congost de Montrebei Congost de Montrebei

Congost de Mont-rebei

Àger

Esculpit per la Noguera Ribagorçana

La ruta del congost de Mont-rebei parteix de l'aparcament que tenim a davant de l'ermita de la Mare de Déu de la Pertusa. Sortim per un sender en lleugera pujada fins a arribar al pas de la Pardina. Si teniu sort, potser observareu algun exemplar de trencalòs. En aquest primer tram, si gireu la vista, tindreu una bona panoràmica de l'ermita amb el pantà de Canelles als seus peus.

Des del pas de la Pardina anirem perdent alçada fins al barranc del mateix nom, on la vegetació és una mica més variada, i començarem de nou la pujada. Poc després, el camí passa pel costat de la masia en runes de la Pardina. Pugem ara per la solana fins a la cleda del Feixa, anem flanquejant amb suau pujada sota la serra del Mill fins al pas del mateix nom primer i el pas d'en Guiler després, des d'on ja comencem a tenir vistes espectaculars al congost.

Un cop al pas d'en Guiler baixarem suaument fins al refugi de Mas de Carlets, ara en reconstrucció, on podem descansar a la fresca i beure aigua de la font. Seguim en suau baixada, primer per una roureda i per pinedes de pi blanc i pinassa després. Quan el bosc ens ho permet tenim vistes ara ja a les majestuoses parets de Catalunya i d'Aragó.

Ens atansem a la part més estreta del congost per l'impressionant camí excavat a la roca. Trobarem diferents miradors i llocs per seure des d'on admirar aquest entorn únic i majestuós.

La tornada la farem pel mateix camí, gaudint ara d'una nova perspectiva de l'entorn.

Com arribar a inici ruta.Com arribar a inici ruta.
tornar a dalt