Ruta #itinerari# a #municipi# | Senderisme i BTT | NATURALOCAL


Les millors eines per a sortides:
Excursionsenfamília · ItinerarisTrekking
RutesSenderismeBTT · VacancesNatura

Pont penjant sobre la riera de Vallfornès. Cànoves i Samalús. Riera de Vallfornès. Cànoves i Samalús. Camí de la riera de Vallfornès. Cànoves i Samalús.

Ruta de la riera de Vallfornès

Cànoves i Samalús

Porta d'entrada al Parc Natural del Montseny

Comencem aquesta recomanable ruta familiar als peus del Parc Natural del Montseny just al pàrquing de sorra que trobem a l’entrada del nucli urbà de Cànoves, a davant del qual trobarem una oficina d’informació del parc.

Deixarem el nucli urbà per acostar-nos a la Riera de Cànoves i resseguint el seu curs caminarem entre plataners. Una mica més endavant, a tocar de Cal Pipaire, tornarem a creuar la riera i podrem veure les restes del Molí de l’Antic abans d’enfilar amunt en direcció al Castell de Cànoves i el Sot de Can Vinyes.

A la plana de l’Espluga passarem pel costat d’una plantació d’avets abans d’arribar a un bonic alzinar a la banda dreta de la riera, la qual creuarem diverses vegades ara per un pont ara per una passarel•la.

Una mica més endavant marxarem al costat de la pista del pantà de Vallfornès i passarem a tocar del roc Fiter, abans d’endinsar-nos en un màgic ambient típicament de vegetació de ribera, fresc i ombrívol.

Un cop de nou a la banda esquerra de la riera podrem veure les restes d’algunes antigues places carboneres i passejarem entre pins al Pla de les Illes, fins arribar al racó dels Dos Torrentons a on podrem gaudir d’un bonic salt d’aigua.

En aquest punt creuarem de nou a la banda dreta de la riera i , si volem, ens podrem apropar fins als peus del pantà de Vallfornès abans de desfer el camí fins al punt de sortida.

 

Com arribar a inici ruta.Com arribar a inici ruta.
tornar a dalt