Ruta #itinerari# a #municipi# | Senderisme i BTT | NATURALOCAL


Les millors eines per a sortides:
Excursionsenfamília · ItinerarisTrekking
RutesSenderismeBTT · VacancesNatura

Catifa de flors. Vistes Aiguabarreig Segre-Noguera Pallaresa Vistes a la Serra de Mont-roig. Vistes al Congost de Terradets. Vistes Pantà de Camarasa Fites sobre la Serra de Mont-Roig

Serra de Mont-roig i Montalegre

Les Avellanes i Santa Linya

Carenejant per la serra de Mont-roig

Sortirem de la pista que ens porta de Vilanova de la Sal fins a l´ermita de Montalegre, uns metres abans d´enfilar el corriol que surt per l´esquerra fins a l´ermita, a on ens podrem aturar per conèixer l´història del pastoret de la figura de la Mare de Déu de Montalegre.

A partir de l´ermita seguirem per la part septentrional de la serra en un constant puja i baixa  seguint el perfil de la mateixa. Si tenim la sort de fer la ruta en primavera gaudirem de l´espectacle de la floració de la gran varietat d´espècies rupícoles.

Passarem per la pala dels Pelats primer i per la Punta Alta abans d´arribar al coll de Porta, des d´on remuntarem corriol amunt fins a la plana de la Porta, per continuar resseguint el perfil de la serra. Arribarem una mica més endavant a una cruïlla de camins a on trobarem una pista forestal que agafarem a la dreta a la tornada, nosaltres seguirem per corriol per sobre del cingle de la Feixa. Més endavant deixarem el corriol per agafar un altre no tan evident, sempre buscant la part més alta fins arribar al Mont-roig, a on les vistes compensaran tot l´esforç fet fins ara.

Tornarem ara pel mateix camí fins a l´encreuament abans esmentat, per baixar ara suaument fins al refugi del Pletiu de l´Extrem, a on si tenim paciència podrem observar algunes espècies pròpies d´ambients aigualosos a la bassa que trovarem al davant del refugi.

Seguirem ara per una còmoda pista fins al coll de Porta per un ambient més boscos. A partir d´aquest punt tornarem borejant per la part baixa de la serra de Mont-roig, des d´on podrem admirar la part rocosa de la serra. Podrem veure algunes aus rupícules i observar gran nombre dels seus nius a la roca.

Seguirem per un còmode descens, on trobarem la pista de Vilanova de la Sal a l´ermita , que seguirem fins al punt d´inici.

Com arribar a inici ruta.Com arribar a inici ruta.
tornar a dalt