Ruta #itinerari# a #municipi# | Senderisme i BTT | NATURALOCAL


Les millors eines per a sortides:
Excursionsenfamília · ItinerarisTrekking
RutesSenderismeBTT · VacancesNatura

Descobreix un altre municipi:

tornar al mapa principal

Sant Esteve de Palautordera

Telèfons d'interès

Llistat de telèfons que et poden interesar si visites Sant Esteve de Palautordera

Emergències

112

Ajuntament

93 848 00 82

Vigilants Municipals

678 44 38 31

Hospital de Sant Celoni

93 867 03 71

Farmàcia Dolors Antoja

93 848 26 46

Bus Sagalés

902 13 00 14

Taxi Montseny

609 44 57 59

Taxi Fradera

620 45 10 89

Taxi Francesc

648 09 19 90

On la Tordera entra a la plana

Sant Esteve de Palautordera és un municipi situat a l’est de la comarca del Vallès Oriental a la zona del Baix Montseny. El terme està bàsicament format per la vall del riu la Tordera, quan tot just arriba a la plana després de baixar ben encaixat per tancades valls del massís del Montseny, enlairant lleugerament els seus límits a banda i banda de la vall, cap als primers contraforts del Montseny.

Més enllà del nucli principal de Sant Esteve, no massa gran, la població censada i flotant s’ha vist moderadament incrementada des dels anys 80 del segle XX, tant per l’estiueig i el turisme de proximitat com per la nova vinguda de població atreta per la qualitat de l’entorn, quedant repartida per altres petites zones urbanitzades, agrupant uns 2.600 habitants (2018).

La plana de Sant Esteve és fèrtil i propícia per a l’agricultura i la ramaderia, cosa que s’ha vingut fent des de ben enrere. No obstant, el sector primari ha perdut cert pes, consolidant-se també el sector dels serveis i el turisme, que ha transformat i destinat al turisme rural antigues cases de pagès.

Sant Esteve, que està dominat per la presència altiva del massís del Montseny com a quadre de fons, compta amb un paisatge agrícola i un ecosistema mediterrani amb diversos estats de transició. S'alternen boscos d'alzines i pins amb amplis camps oberts, i és destacable la presència de nombrosos recursos hídrics, destacant el riu la Tordera, el torrent del Reguissol i la riera de Vallmanya. Al voltant d'aquests rius i torrents, encara es conserva bé el bosc de ribera en galeria.

Els principals esdeveniments festius i populars del municipi són la Festa Major, el primer cap de setmana d’agost; la Festa de Tardor, a finals d’octubre; el Ball de Gitanes, durant el matí del Diumenge de Carnaval, i els Pastorets, per Nadal.

 

Sabies que...?

 

Segurament molts haureu sentit a parlar del Circ Cric, però el que ja no sap tanta gent és que  el trobareu permanentment instal·lat a Sant Esteve de Palautordera, a poca distància del camp de futbol, just a la riba del riu la Tordera.

 

No et perdis...

 

L’espectacular ballada del Ball de Gitanes del diumenge de Carnaval al matí, a la plaça del poble.

 

Què fer...?

 

Enfilar-se fins al castell de Montclús és una bona idea per tenir tot el terme de Sant Esteve i més enllà als nostres peus. I és un passeig.

 

Quan anar-hi...?

 

Si hi anem els matins dels caps de setmana de primavera, entre abril i juny, podrem gaudir del Festival Circ Cric. Informeu-vos-en!

 

Voltants...

 

A prop de Sant Esteve de Palautordera podem continuar recorrent els paratges del Baix Montseny amb els itineraris que trobareu a l’app de Natura Local als municipis de Santa Maria de Palautordera, Sant Celoni, Gualba i Hostalric.

Com arribar a Sant Esteve de Palautordera Com arribar a Sant Esteve de Palautordera
tornar a dalt