Ruta #itinerari# a #municipi# | Senderisme i BTT | NATURALOCAL

Les millors eines per a sortides:
Excursionsenfamília · ItinerarisTrekking
RutesSenderismeBTT · VacancesNatura

Descobreix un altre municipi:

tornar al mapa principal

Sant Esteve de Palautordera

Telèfons d'interès

Llistat de telèfons que et poden interesar si visites Sant Esteve de Palautordera

Emergències

112

Urgències Sanitàries

061

Hospital de Sant Celoni

938670371

Mossos d´Esquadra

088

Vigilants Municipals

678443931

Aigua, font de vida

El nom de Palautordera ja apareix documentat al s. IX, concretament en un document de l’any 862 en què s’esmenta la vila de Vidamenia i es puntualitza: és un dels primers pobles del Vallès que va incorporar el nom del seu patró, en aquest cas Sant Esteve, al topònim. Durant la guerra civil del 36 el municipi passà a anomenar-se Vallflorida, fins que la dictadura en restaurà el nom.

Anteriorment la ramaderia hi tenia un paper força important, amb una gran producció de llet, però ara tan sols hi queden dues cases de pagès. El sector agrari ha perdut pes perquè no es produeix el relleu de les generacions joves, i d’això se n’ha beneficiat el sector serveis, que ha transformat i destinat al turisme rural cases com Can Marc, Can Vila o el Castell de Fluvià.

Sant Esteve, que està dominat per la presència altiva del massís del Montseny com a quadre de fons, compta amb un paisatge agrícola i un ecosistema mediterrani amb diversos estats de transició. S’hi alteren boscos d’alzines i pins amb amplis camps oberts, i és destacable la presència de nombrosos recursos hídrics: un pantà, la Tordera, rieres, fonts, basses de regants, safareigs… També són rellevants la plana de Sant Esteve (indret que ocupen la major part de cases del poble), el torrent del Reguissol i la riera de Vallmanya. Al riu i als torrents encara s’hi conserva bé el bosc de ribera en galeria, ben visibles des de la plana. Vora el castell de Montclús, el bosc d’eucaliptus és una mostra de la important colonització d’aquesta espècie, perillosa per la seva combustibilitat.


Font: Web de l´ajuntament de Sant Esteve de Palautordera.

Com arribar a Sant Esteve de Palautordera Com arribar a Sant Esteve de Palautordera
tornar a dalt