Tornar

El Ranxo

Visita
Festes populars
Fitxa

Descripció

El Ranxo de Vidreres és segurament la festa i tradició més important de Vidreres que se celebra tots els dimarts de carnaval a la placa Lluís Companys, també coneguda com a plaça de l’Oliva.

Per la seva dimensió i tradició, aquesta escudellada col·lectiva que té lloc a Vidreres en motiu de Carnaval, es considera de les més destacades de tot el nostre país. En la festa s'hi implica tot el poble: carnissers, pagesos, veïns i botiguers hi aporten gènere com botifarra blanca, botifarra negra, verdures, cigrons, patates... Els ranxers cuinen prop d’una trentena d’olles de 100 litres cadascuna per satisfer la gran demanda d’escudella del dimarts de carnaval.

La vigília, segons la tradició, els membres de la comissió de la festa, els ranxers, pubilles i hereus i una cercavila popular recorren el nucli urbà i les masies recollint els ingredients (o bé aportacions en diners) que es couran l’endemà a l’aire lliure en peroles grosses d’aram amb foc de llenya, per a tothom qui s’hi presenti.

Arribat el dia els ranxers vestits de gala, a primera hora del matí, comencen a encendre el foc que farà bullir el Ranxo. La força, l’energia i la passió de tots els ranxers i col·laboradors fan possible que al migdia se serveixi a tothom un bon plat del tradicional àpat local. La il·lusió, l’orgull i l’esforç de tots els ciutadans del poble converteix la jornada en la més especial de l’any a Vidreres.

Adreça

Plaça Lluís Companys
Imatges
Valoració
No hi ha cap valoració
Valoracions amb comentaris Publicar valoració