Rutes de Natura Local pels cingles (II)

Aquí teniu la segona entrega de 5 itineraris pels cingles autoguiats de la plataforma Natura Local amb què farem senderisme de manera segura i gaudint de bones vistes i d’indrets excepcionals. Esperem que en gaudiu!

1. Pels cingles de Rupit i Collsacabra

El Collsacabra amaga racons on la natura i el paisatge captiven en tots els sentits. De passar pel bell mig de frondoses fagedes a enfilar-nos dalt d’un cingle amb vistes i timbes d’infart. Pel demés, és un tros de país tranquil, lent i serè.

El municipi de Rupit i Pruit centra aquesta zona, on des de Natura Local us oferim un parell d’itineraris pels millors racons de la contrada. T’hi interessa?

Enllaç: https://naturalocal.net/ca/destins/barcelona/rupit-i-pruit#rutes

 

Cingles al Collsacabra a Rupit

Cingles del Collsacabra

 

2. Enfilant-nos a Sant Roc, a la Vall de Llémena

Des del cingle i l’ermita de Sant Roc, a tocar de la Vall de Llémena, no cal dir que les vistes són magnífiques. D’un sol cop d’ull es pot veure gran part de la vall del Brugent, Amer, la Cellera i Anglès, així com les Guilleries, el Far. serra de Finestres, Rocacorba i el Montseny, entre molts altres indrets.

Un bonic camí que parteix de Sant Martí de Llémena hi duu. I Natura Local t’hi acompanya.

Enllaç: 

https://naturalocal.net/ca/rutes-senderisme-catalunya/rutes-senderisme-girona/rutes-senderisme-sant-marti-de-llemena/puig-de-lena-cingles-de-sant-roc

 

cingles a Sant Roc

Cingles de Sant Roc

 

3. Caranejant la serra de Mont-roig

A la comarca de la Noguera, a la zona de l’aiguabarreig dels rius Noguera Pallaresa i el Segre, ens espera aquesta poc coneguda carena muntanyosa. Sens dubte, una de les millors talaies de la Nouera baixa i la Plana de Lleida, de l’imponent Montsec i el congost de Terradets.

Un itinerari de la plataforma Natura Local us hi porta, carenejant-la d’una punta a l’altra des del poble de Vilanova de la Sal.

Bones vistes i indrets solitaris!

Enllaç: 

https://naturalocal.net/ca/rutes-senderisme-catalunya/rutes-senderisme-lleida/rutes-senderisme-les-avellanes-i-santa-linya/serra-de-mont-roig-i-montalegre

 

Cingles de Mont-roig

Serra de Mont-roig

 

4. Les Encantades, a Odèn

Qualsevol podria pensar que les imatges que us oferim són de la muntanya de Montserrat. Però no! Tot i que la zona és coneguda com les Montserratines, o també les Encantades, es tracta d’un bell paratge del municipi d’Odèn, a la serra dels Obacs, al Solsonès al límit amb l’Alt Urgell.

L’itinerari que des de la plataforma Natura Local s’ofereix per la zona, parteix del pla de les Guàrdies i permet recórrer la zona amb grans vistes de la serra de Turp, la roca del Corb i Sant Honorat i la serra d’Aubenç. També podrem clissar voltors i rapinyaires.

Us engresca?

Enllaç: 

https://naturalocal.net/ca/rutes-senderisme-catalunya/rutes-senderisme-lleida/rutes-senderisme-oden/les-montserratines

 

cingles de les Encantades

Cingles de les Encantades

 

5. Penya-segats de l’Estartit

 

La ruta a cala Calella és d’una bellesa espectacular. Es tracta d’una ruta molt entretinguda i variada que transcorre per penya-segats amb vistes privilegiades a l’Estartit i la seva platja, a les Illes Medes, Roca Maura i a l’escarpada franja litoral. La ruta ens apropa fins a cala Calella per paratges escarpats i pedregosos propers a la franja litoral, a on coneixerem detalls de la seva singularitat.

T’esperona?

Enllaç: https://naturalocal.net/ca/rutes-senderisme-catalunya/rutes-senderisme-girona/rutes-senderisme-parc-natural-del-montgri-illes-medes-i-baix-ter/ruta-cala-calella

 

Cala Calella

Penya-segats a prop de cala Calella