Cims i talaies de les rutes de Natura Local (I)

Us oferim en aquesta ocasió una primera selecció d’itineraris que podreu trobar a la plataforma Natura Local i que permeten l’ascens a cims amb vistes de volta pràcticament complerta en la majoria dels casos.

Pujar als cims i carenes, cansa. Sovint cal dedicar-hi un esforç de pujada. Però estarem d’acord que en gran part de les ocasions, les panoràmiques i les emocions que ens transmet el paisatge des de les altures, fan que l’esforç sigui de sobres compensat, així com aquests itineraris segurament els més ben recordats al llarg del temps. Pujar als cims, sempre reconforta! T’hi animes?

 

1. Puig de Cadiretes

Llagostera (Gironès)

La part alta del terme

Interessant itinerari que discorre totalment per la part culminant de l’espai natural del massís de Cadiretes, on assoleix el seu cim més alt. Els principals punts d’interès són les capritxoses formacions geològiques d’origen granític, les pinedes i suredes amb ric sotabosc, així com les restes arqueològiques megalítiques i les excel·lents vistes panoràmiques que s’atalaien des del puig de Cadiretes (519 m).

Enllaç: https://naturalocal.net/ca/rutes-senderisme-catalunya/rutes-senderisme-girona/rutes-senderisme-gavarres/ruta-del-puig-de-cadiretes

 

 


2. Santuari dels Àngels

Girona (Gironès)

Mirador espiritual al cor de les Gavarres

La Pujada als Àngels és una excursió clàssica que moltes generacions de gironins en un moment o altre -amb l’escola, amb amics, amb la família- han fet. Anirem pujant per la vall de Sant Daniel i la carena de Santa Magina, ben emboscats en les extenses pinedes i suredes de les Gavarres. Arribarem al santuari de la Mare de Déu dels Àngels, un mirador privilegiat de les comarques gironines, talaia d’aquesta part de les Gavarres, sempre exuberant i boscosa, on en un dia clar podem gaudir de vistes privilegiades del mar fins al Pirineu, visitar l’església, on al 1958 van contraure matrimoni el pintor Salvador Dalí i l’excèntrica Gala, o dinar i allotjar-vos a l’hostatgeria del santuari.

Enllaç: https://naturalocal.net/ca/rutes-senderisme-catalunya/rutes-senderisme-girona/rutes-senderisme-gavarres/pujada-als-angels3. Puig de l’Àliga

Roses (Alt Empordà)

La talaia del golf de Roses

Pujant per la vall de Salzeda, assolirem el puig de l’Àliga, una de les màximes altures properes a Roses, des d’on es pot tenir el privilegi de poder gaudir de les impressionants vistes de gran part de l’Empordà, el golf de Roses i de la badia del Port de la Selva, i de tot el muntanyam que tanca la plana empordanesa cap al nord i ponent. L’itinerari, malgrat el desnivell, és senzill, Només cal agafar-s’ho amb calma i anar pujant sense presses. Un cop a dalt, se’t passen tots els mals! Garantit.

Enllaç: https://naturalocal.net/ca/rutes-senderisme-catalunya/rutes-senderisme-girona/rutes-senderisme-roses/puig-de-laliga4. Castellvell

Solsona (Solsonès)

Per tenir Solsona als peus

Aquest ombrívol itinerari, inicia el seu recorregut al barranc de Pallarès, on coneixerem la vegetació característica de la zona en un recorregut botànic ubicat al parc de la Mare de la Font. Després, tot passant entre petites rouredes i boscos de pins, farem l’ascens fins a la talaia natural de Solsona, Castellvell. El seu espai bruscament enlairat respecte Solsona, esdevé un mirador impressionant del territori. Al nord, les properes serres d’Odèn, del Port de Compte, de Busa, del Verd i mola de Lord. A l’altra banda, el sud del Solsonès amb el Miracle i la serra de Pinós, centre geogràfic de Catalunya. Als vostres peus, l’antigor de la ciutat de Solsona us arriba com la poguéssiu tocar.Natura Local us desitja molt bona ruta!