Rutes de ribera de Natura Local

Els rius, en general, han millorat molt al llarg i ample de Catalunya. Un rius que solien ser les clavegueres o el quarto dels mals endreços de moltes contrades, ara se’ns presenten a poc a poc com a indrets d’aigua neta i on poder veure i observar molta vida al seu voltant.

Tafanejant els itineraris que us presentem al web i l’app de Natura Local, en trobareu alguns de molt interessants. I us n’hem seleccionat alguns.

Som-hi?

 

 

1. Passeig pel Francolí

 

Montblanc (Conca de Barberà)

 

Passejada lleugera i planera a prop de Montblanc. Prenem el camí de Perallada que passa per la zona d’horts de can Baldrich i on veurem activitat a primera i darrera hora del dia. Arribem, tot travessant el Francolí, a la font de la Ceba.
L’itinerari torna per la riba esquerra del passeig del Francolí, recentment recuperat i restaurat per al gaudi de la natura i de la població.

 

Enllaç: https://naturalocal.net/ca/rutes-senderisme-catalunya/rutes-senderisme-tarragona/rutes-senderisme-montblanc/passeig-del-francoli

 

 

 

 

2. Del Mogent a la vall de Céllecs

 

Vilanova del Vallès (Vallès Oriental)

 

Aquest itinerari circular ens porta a recórrer gran part del terme municipal de Vilanova del Vallès passant per dos dels grans entorns que el defineixen amb més protagonisme: el riu Mogent i els contraforts de la Serralada Litoral. Començarem recorrent un tram del passeig fluvial pel riu Mogent fins a l’altura del seu aiguabarreig amb el torrent de Céllecs, que seguirem fins pràcticament a la seva capçalera, a tocar dels turons Rodó i de Céllecs, les majors altituds de la zona. Tornarem a la vall del Mogent per la vall de Can Nadal i d’Ardenya, l’altra petita vall que solca el terme vilanoví.

 

Enllaç: https://naturalocal.net/ca/rutes-senderisme-catalunya/rutes-senderisme-barcelona/rutes-senderisme-vilanova-del-valles/del-mogent-la-vall-de-cellecs

 

 

 

 

3. De carena a carena per la riera de Caldes

 

Palau-solità i Plegamans (Vallès Occidental)

 

Aquest itinerari ens permet recórrer les ondulades carenes de Plegamans i Serrabarona, dues de les breus elevacions que flanquegen la riera de Caldes i el nucli urbà de Palau-solità i Plegamans, passant per algunes de les nombroses pairalies declarades Bé Cultural d’Interès Local. Entre carena i carena, recorrerem un bon tram de la regenerada riera de Caldes. Entrarem un altre cop al nucli del municipi tot admirant l’església de Santa Maria de Palau-solità i el bell nucli de la Sagrera.

 

Enllaç: https://naturalocal.net/ca/rutes-senderisme-catalunya/rutes-senderisme-barcelona/rutes-senderisme-palau-solita-i-plegamans/de-carena-carena-la-riera-de-caldes

 

 

4. La Tordera i el parc de les Rieres

 

Hostalric (Selva)

 

Aquesta ruta proposa oferir una visió general d’Hostalric i els seus voltants. Us convidem a realitzar aquesta passejada plena de calma i bellesa, i a descobrir la natura que envolta el riu Tordera. És un camí ample i planer en la majoria del seu recorregut, ple de racons on perdre’s. Gran part del recorregut és resseguit pel riu, i això ens permet gaudir de com la vegetació de ribera s’ha anat refent després de les actuacions de restauració que s’han fet. La vegetació i l’aigua propera són un important hàbitat per a moltes espècies d’aus, mamífers, peixos…, que hi troben aliment i refugi.

 

Enllaç: https://naturalocal.net/ca/rutes-senderisme-catalunya/rutes-senderisme-girona/rutes-senderisme-hostalric/la-tordera-i-el-parc-de-les-rieres

 

 

 

5. El Ter i la platja de la Fonollera

 

Torroella de Montgrí (Baix Empordà)

 

Espectacular ruta familiar que recomanem fer en bicicleta. Recorrerem el curs baix del Ter, flanquejats per exuberant vegetació de ribera a la banda del Ter i variats camps de conreu a l’altra.

Tindrem ocasió d’observar ànecs i altres aus reposant al curs del riu, així com tortugues prenent el sol tranquil·lament en petites illes al mig del Ter.

El camí ens portarà gaudint d’una àmplia panoràmica fins a la gola del Ter i la platja de la Fonollera, a on gaudirem de vistes privilegiades a les illes Medes.

 

Enllaç: https://naturalocal.net/ca/rutes-btt-catalunya/rutes-btt-girona/rutes-btt-parc-natural-del-montgri-illes-medes-i-baix-ter/la-mota-del-ter-i-platja-de-la-fonollera

 

 

 

 

 

L’equip de Natura Local us desitja molt bona ruta!