Rutes i senderisme pel Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter

Us oferim avui una selecció dels itineraris per a senderisme que hem anat preparant aquesta passada primavera per les zones incloses pel Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. Sens dubte, una zona de diversitat natural privilegiada i a molt a prop dels principals punts turístics de la Costa Brava i l’Empordà.

Ens hi acompanyes?

Som-hi!

 

1. La mota del Ter i platja de la Fonollera

 

Tranquil i familiar recorregut d’anada i tornada pensat per fer preferentment en bicicleta, tot i que també es pot fer a peu, que permet observar l’exuberant bosc de ribera del Ter, ànecs i gran varietat d’aus que n’aprofiten el ric hàbitat que l’indret els ofereix.

 

El camí ens porta fins a la intrèpida gola del Ter, on sempre podrem acabar la passejada amb una bona remullada a la verge i llarga platja de la Fonollera.

Enllaç: https://naturalocal.net/ca/rutes-btt-catalunya/rutes-btt-girona/rutes-btt-parc-natural-del-montgri-illes-medes-i-baix-ter/la-mota-del-ter-i-platja-de-la-fonollera

 

 

 

 

2. A cala Calella

 

Itinerari de bellesa espectacular que, vorejant els penya-segats septentrionals de l’Estartit, quan el Montgrí es tira literalment al mar, ens durà fins a la recòndita cala Calella, on el bany en aigües cristal·lines hi és pràcticament obligat.

 

La tornada es pot fer desfent el camí o anant a endinsar-nos pels garrigars i pinedes de la Muntanya Gran.

Enllaç: https://naturalocal.net/ca/rutes-senderisme-catalunya/rutes-senderisme-girona/rutes-senderisme-parc-natural-del-montgri-illes-medes-i-baix-ter/ruta-cala-calella

 

 

 

 

3. Al castell del Montgrí i el Montplà per la vall de Santa Caterina

 

Excursió que ens permet fer una interessant volta pels principals elements geogràfics i històrics de la part central del massís del Montgrí. A l’estiu, potser és millor fer-la ben d’hora al matí o cap a mitja tarda, quan la calor no es fa notar tant. No obstant, les vistes que ens ofereix durant gran part del seu recorregut, són per emmarcar.

 

Passarem per dues de les icones patrimonials més emblemàtiques de l’indret, l’inacabat castell del Montgrí, un gran pati d’aventures pels més petits, i l’ermita de Santa Caterina, de gran devoció popular i icona literària del país.

Enllaç: https://naturalocal.net/ca/rutes-senderisme-catalunya/rutes-senderisme-girona/rutes-senderisme-parc-natural-del-montgri-illes-medes-i-baix-ter/la-vall-de-santa-caterina-i-el-montpla

 

 

4. Arrossars per donar i vendre!

 

Us agrada l’arròs? Voleu saber d’on surt? Doncs aquesta és una bona opció.

 

Es tracta d’una ruta molt plana, per fer preferentment en bicicleta, per passejar-nos en gran part pels arrossars del Baix Ter. A mig recorregut, seguirem el cansat curs del riu Ter fins a la seva espectacular gola, a on regala les seves aigües a la mar. Sens dubte, bon lloc per fer-hi una parada i un merescut bany.

Enllaç: https://naturalocal.net/ca/rutes-btt-catalunya/rutes-btt-girona/rutes-btt-parc-natural-del-montgri-illes-medes-i-baix-ter/platja-de-pals-gola-del-ter-i-arrossars

 

 

 

 

5. Camí vell de Torroella de Montgrí a l’Estartit

 

Una altra manera d’anar fins a la platja! Deixem el vehicle a Torroella, que en ple estiu sempre ens costarà menys trobar-hi aparcament, i anem amb bicicleta, o a peu, fins a l’Estartit seguint el camí vell que unia les dues poblacions abans de l’existència de la carretera. Sense perills i ben planer.

 

A més, farem una mica de descoberta de patrimoni popular, ja que el traçat ens permet veure antigues masies fortificades, antics pous i basses i vells murs de pedra seca flanquejant camps d’oliveres. I una curiositat botànica protegida: el frare cugot.

Enllaç:  https://naturalocal.net/ca/rutes-btt-catalunya/rutes-btt-girona/rutes-btt-torroella-lestartit/volta-curta-pel-montgri

 

 

 

Vols veure’n tots els itineraris? CLICA aquí: https://naturalocal.net/ca/destins/girona/parc-natural-del-montgri-illes-medes-i-baix-ter

 

L’equip de Natura Local us desitja molt bona ruta!