Les millors cales de la Costa Brava (1a part)

La Costa Brava, altre temps refugi d’artistes, ha anat veient com els seus municipis han canviat fins a convertir-se en meques del turisme. Tot i així, ha aconseguit preservar indrets que us deixaran bocabadats. Avui us presentem les millors cales de la Costa Brava. Es tracta d’un recull d’aquells llocs que més ens han agradat fent les rutes de la nostra app. Potser vosaltres sabeu d’altres indrets que encara no coneixem, així que esperem que ens els compartiu.

 

Si sou dels que preferiu petits racons en comptes de grans platges de sorra o si us aclaparen les grans multituds de gent, estigueu ben atents a la nostra selecció. A més, us proposem excursions que podreu combinar amb un refrescant bany en aquests idíl·lics paratges. D’aquesta manera podreu ampliar la vostra experiència i tenir coneixement de l’entorn d’aquestes cales. Si tot i així, només voleu anar directament a la cala, podeu identificar la seva posició en els punts d’interès de cada ruta.

 

Agafeu les botes i el banyador i acompanyeu-nos en aquest passeig per les millors cales de la Costa Brava.

 

 

1. CALA MASET (Sant Feliu de Guíxols)

 

És una bonica cala, de sorra fina i aigües profundes, encaixada entre roques i bosc mixt d’alzinar i pineda. L’accés es fa per unes escales que hi ha al costat de la carretera de Sant Feliu a la platja de Sant Pol.

 

Tot just fa 25 metres de llarg per 15 d’ample, però acostuma a ser d’ocupació baixa. De tota manera, si hi aneu segur que no voldreu sortir de l’aigua.

 

 

Clica per anar a l’enllaç de la ruta.

cala maset

Cala Maset

 

2. CALA ESTRETA (Palamós)

Potser una de les nostres preferides. El seu encant és precisament els seu major inconvenient: per arribar haureu de fer un camí a peu de 45 minuts. És una platjeta de sorra que tal com el seu nom indica només té cinc o sis metres d’amplada. Al seu davant les illes Formigues.

 

En aquesta platja hi trobem la barraca de cala Estreta. És una antiga barraca de pescadors que data del 1531, com moltes de les que hi ha en el nostre litoral. Aquesta barraca és, però, pública. S’utilitzava per guardar estris de pesca i com a recer dels pescadors. Els tapers de Palamós la utilitzaven per anar-hi a passar el dia i per cuinar. Encara avui s’utilitza pel mateix i són els mateixos usuaris que s’encarreguen de mantenir-la.

Clica per anar a l’enllaç de la ruta.

 

cala estreta

Cala Estreta

 

3. CALA PEDROSA (Tamariu)

La platja, de còdols grossos, queda envoltada per penya-segats que la fan de difícil accés i que sigui tranquil·la. És una caleta on hi ha dues barraques que originàriament eren de quarantena, és a dir, eren llocs on les persones sospitoses de ser transmissores d’alguna malaltia infecciosa havien de passar uns dies per comprovar si n’eren portadores. Més endavant van ser usades per pescadors i avui tenen un ús recreatiu.

Clica per anar a l’enllaç de la ruta.

cala pedrosa

Cala Pedrosa

4. CALA DE LLEDÓ (Roses)

La cala de Lledó, és potser una de els que té més difícil accés. Tot i que no és gaire apta per al bany, allò que us deixarà meravellats són les vistes al llarg del camí, a més hi estareu sols! La  cala té poca superfície per al bany i es troba envoltada de roques de marbre que s’havien utilitzat per la construcció. Si ens atansem fins a la sorra hi veurem restes de la pedrera i un antic embarcador per carregar les pedres i portar-les a Roses, també hi ha una impressionant rampa per on baixaven el marbre.

Clica per anar a l’enllaç de la ruta.

Cala Lledó

Cala de Lledó

5. CALA CANYELLES PETITES (Roses)

Tranquils, no tot seran llargues caminades. També tenim cales de més fàcil accés i urbanitzades per a aquelles qui vulgueu fer un bany amb els més petits. Enfocada cap al sud, està protegida de la tramuntana i disposa de tot tipus de serveis. La cala de Canyelles Petites és una platja de sorra fina i color daurat. Les aigües són transparents i el fons arenós. En aquest punt comencem a veure illots i roques que sorgeixen davant la costa. Primer trobem els Brancs, just davant de la platja. Més endavant, les puntes de l’Omella i de l’Ullastrell ens oferiran dos preciosos raconets per fer una capbussada, si el temps acompanya.

Clica per anar a l’enllaç de la ruta.

Cala Canyelles

Cala Canyelles Petites

 

Doncs fins aquí el nostre recull de les millors cales de la Costa Brava. Si us animeu a fer alguna de les rutes, agrairem que ens deixeu la vostra valoració a l’app per tal que puguem millorar.

 Com sempre, recordeu gaudir d’aquests espais amb el respecte que la natura mereix. Cal preservar el medi ambient sobretot en entorns tan fràgils com aquests. Part de la bellesa d’aquests indrets rau en la seva tranquil·litat.

 A caminar!