Les millors cales de la Costa Brava (2a part)

Ja tenim aquí la segona part d’una de les entrades més populars que hem tingut. Si fa uns dies us parlàvem de les millors cales de la Costa Brava, avui us portem una ampliació d’aquella llista per a que tingueu més llocs on anar a refrescar-vos aquest estiu.Es tracta d’un recull d’aquells llocs que més ens han agradat fent les rutes de la nostra app. Potser vosaltres sabeu d’altres indrets que encara no coneixem, així que esperem que ens els compartiu.

 

A Natura Local som uns uns apassionats pel territori i la seva gent. Tenim inquietud per conèixer! Per aquest motiu, totes les rutes han estat realitzades personalment per nosaltres. I després de tant voltar per la geografia catalana, us presentem aquelles cales que més ens han captivat. No sempre són cales de fàcil accès, però estem segurs que us encisaran.

 

Agafeu les botes i el banyador i acompanyeu-nos en aquest passeig per les millors cales de la Costa Brava.

 

1. CALA ROSTELLA (Roses)

Cala Rostella forma una petita badia orientada al sudest i protegida vent de tramuntana. A la cala desemboca un rierol, el rec de Rostella (sec gran part de l’any),  i està envoltada de pins. Oblideu-vos del cotxe, el seu difícil i llarg accés l’han preservat pràcticament intacta, sent una de les més verges del litoral.

A més, està dins del Parc Natural del Cap de Creus, pel que és un paratge de gran interès. El bussejadors gaudiran d’un fons increïble i tindran l’ocasió de comprovar com algunes petites embarcacions han embarrancat en els penya-segats.

Per arribar a Cala Rostella us recomanem botes de muntanya en comptes de xancletes.

Clica per anar a l’enllaç de la ruta.

cales de la costa brava

Cala Rostella

2. CALA SA RIERA (Begur)

La cala de Sa Riera deu el seu nom al torrent que baixa del poble de Begur i que divideix la platja en dues meitats. Amb els seus 300 metres de llargada és la més gran de les cales de Begur.

Crida l’atenció les barques a la platja que ens fan imaginar un passat dominat per una ambient tradicional de pescadors, és per això que encara es conserven a primera línia de mar algunes de les seves casetes, testimonis d’un passat clarament vinculat a la natura. Sense dubte un dels racons que encara conserven l’essència d’un passat mariner no gaire llunyà.

Clica per anar a l’enllaç de la ruta.

cales de la costa brava

Cala Sa Riera

3. CALA PEDROSA (L’Estartit)

Com bé haureu endevinat, la gran quantitat de petites pedres que cobreixen la platja de la cala donen nom a aquesta petita però encisadora cala d’aigües tranquil·les i cristal·lines. És un lloc propici per a l’exploració del seu litoral amb la simple ajuda d’unes ulleres i un tub. El fons és clar i ben il·luminat. La cobertura d’algues de colors variats caracteritza el paisatge submarí. Si teniu temps i les forces us acompanyen, recomanem completar la ruta circular pujant fins als Estufadors, a on les vistes a la Foradada i el Cap Castell són espectaculars.

Clica per anar a l’enllaç de la ruta.

cales de la costa brava

Cala Pedrosa

4. CALA FERRIOL (L’Estartit)

 

Aquesta cala d’aigües cristal·lines i uns 150 m de longitud, és la segona en grandària de les que hi ha al massís del Montgrí, després de la Cala Montgó. La cala està a recer de la roca i els pins que l’envolten, així com dels illots del seu davant. Si ens hi fixem, a la banda dreta de la cala i al costat de les restes d’una barraca de pescadors, podem veure una surgència d’aigua dolça que mana entre les roques. El fons marí de la cala és d’una gran riquesa i podem observar algunes de les espècies que hi viuen a les properes Illes Medes.

Des del 2010, forma part de Parc Natural del Montgrí, un gran espai que entre d’altres també engloba les Illes Medes. No us oblideu les ulleres i el tub!

Clica per anar a l’enllaç de la ruta.

 

cales de la costa brava

Cala Ferriol

Doncs fins aquí el nostre recull de les millors cales de la Costa Brava. Si us animeu a fer alguna de les rutes, agrairem que ens deixeu la vostra valoració a l’app per tal que puguem millorar.

 Com sempre, recordeu gaudir d’aquests espais amb el respecte que la natura mereix. Cal preservar el medi ambient sobretot en entorns tan fràgils com aquests. Part de la bellesa d’aquests indrets rau en la seva tranquil·litat.

 A caminar!