Les rutes de l’Estartit a l’app i web de Natura Local

Us presentem les 5 rutes autoguiades de l’Estartit al Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.

Aquests últims dies de primavera calorosa, part de l’equip de Natura Local ha estat gravant i documentant 5 rutes autoguiades a l’Estartit i al Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. Hem gaudit dels variats ambients d’aquest preciós espai natural. Les 5 rutes que us oferim es poden gaudir en qualsevol època de l’any i per tot tipus de visitants. A l’hora de triar les rutes hem volgut tenir en compte tant l’atractiu paisatgístic com el natural i patrimonial.

Les 5 propostes tenen diferents dificultats i els continguts són variats i entretinguts. Aquí teniu un petit resum del què us trobareu!

Ruta a cala Calella

Es tracta d’una ruta molt entretinguda i variada que transcorre per penya-segats amb vistes privilegiades a l’Estartit i la seva platja, a les illes Medes, roca Maura i a l’escarpada franja litoral. La ruta ens apropa fins a cala Calella per paratges escarpats i pedregosos propers a la franja litoral, a on coneixerem detalls de la seva singularitat. A la tornada recorrerem, ara ja per camins més còmodes, els garrigars i pinedes de pi blanc de la muntanya Gran.

Fitxa tècnicaCala Calella a prop de l'Estartit

paisatge, flora i fauna.
a peu.
fàcil.
circular anti-horari.
6.84 km.
1h 57′.
245 m.

Aquí podreu veure tots els detalls: http://naturalocal.net/itinerari/ruta-de-cala-calella/228#l’estartit#ruta

Ruta a cala Ferriol

Aquesta ruta ens permetrà visitar gran part de la muntanya Gran a l’anada del recorregut i conèixer tres boniques cales de la banda nord de l’Estartit. Caminarem entre pinedes de pi blanc i garrigars, i coneixerem la seva fauna i flora. Gaudirem de la tranquil·litat de cales d’aigües calmades i cristal·lines mentre coneixem algunes curiositats geològiques i naturals d’aquesta part del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.

Illes Medes a prop de l'EstartitFitxa tècnica

a peu.
mitjana.
circular horari.
12.33 km.
3h 31′.
586 m.

Ruta a cala Pedrosa

Aquesta ruta que ens porta fins a cala Pedrosa ens permetrà, tot caminant entre pinedes de pi blanc, brolles i garrigars, gaudir d’àmplies vistes al massís del Montgrí i el seu litoral. El preciós camí de baixada a la cala és un oasi de tranquil·litat que convida a la calma, que esperem podreu gaudir en arribar-hi.

Si teniu temps i les forces us acompanyen, recomanem completar la ruta circular pujant fins als Estufadors, on les vistes a la Foradada i el cap Castell són espectaculars.

Cala Pedrosa a prop de l'EstartitFitxa tècnica

paisatge, flora i fauna.
a peu.
mitjana.
circular anti-horari.
7.73 km.
2h 12′.
305 m.

Ruta a la gola del Ter

Aquesta ruta us proposa recórrer còmodament els espais d’interès ecològic del litoral del Baix Ter. Aquesta transcorre pràcticament en la seva totalitat a dins dels límits del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. L’itinerari ens portarà a conèixer la geologia, fauna i flora de racons com el Ter Vell (antic curs del riu Ter), les closes de Tamariu, la Pletera i els seus petits habitants (els fartets), zones de dunes, baxses, i la gola del Ter, al final del recorregut.

Gola del Ter a prop de l'EstartitFitxa tècnica

geologia, fauna, flora i paisatge.
a peu i en bici.
familiar.
lineal
4.95 km.
1h 25′ (temps només d’anada).
47 m.

Ruta al castell del Montgrí

La cinquena de les propostes ens aproparà al Montgrí més conegut, a on descobrirem llocs de gran interès històric, arqueològic i natural, sense oblidar la impressionant panoràmica de 360 graus amb vistes al Pirineu i gran part de l’Alt i Baix Empordà.

Castell de Montgrí a prop de l'EstartitFitxa tècnica

arquitectura, paisatge, flora.
a peu.
fàcil.
lineal.
3.30 km.
1h 10′ (temps només d’anada).
321 m.
L’equip de Natura Local us desitja bona ruta!