Cinc rutes d’estiu de Natura Local

Arriba el bon temps. I toca recomanar-vos rutes ben fresques per fer precisament ara, durant el període estiuenc. L’any passat ja us en vàrem comentar algunes, aquí: https://naturalocal.net/blog/6-rutes-destiu, però les possibilitats són tantes, que enguany us en proposem un grapadet més. Bona ruta i protegiu-vos bé del sol!

 

1. D’estany Gento fins a la Cambra d’Aigües

 

 

La Vall Fosca (Pallars Jussà)

 

Amb aquesta panoràmica ruta pujarem allà on es troben els llacs i ens convertirem en espectadors d’una vall on es fusiona la història amb un paisatge d’alta muntanya meravellós.

Recorrent l’antiga via del carrilet, perfectament conservada i, sense gaire dificultat, gaudirem d’un horitzó idíl·lic a les diferents valls que conformen la Vall Fosca, la de Riqüerna, de Filià i de Rus.

 

Enllaç: https://naturalocal.net/ca/rutes-senderisme-catalunya/rutes-senderisme-lleida/rutes-senderisme-la-vall-fosca/destany-gento-fins-la-cambra-daigues

 

 

 

2. De Queralbs a l’estret del Forn

 

Parc Natural Capçaleres del Ter i del Freser (Ripollès)

 

Aquesta atractiva ruta familiar, ens portarà a conèixer un fantàstic racó del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser a tocar del poble de Queralbs.

D’aquesta còmoda excursió, destaquem l’interessant nucli de Queralbs, amb el seu bonic safareig i l’església de Sant Jaume de Queralbs.

Caminarem entre murs de pedra seca, antics camps de conreu i prats de dall. Cap al final de la ruta passejarem entre freixes i ens endinsarem en el frondós curs del riu de Tosa abans d’arribar a l’estret del Forn.

 

Enllaç: https://naturalocal.net/ca/rutes-senderisme-catalunya/rutes-senderisme-girona/rutes-senderisme-parc-natural-capcaleres-del-ter-i-del-freser/ruta-de-queralbs-lestret-del-forn

 

 

 

 

3. Camí de Socarrats a Beduis

 

Setcases (Ripollès)

 

Us proposem una caminada per conèixer els camps on antigament la gent de Setcases portava el bestiar a pasturar. Passarem pels camins per on s’anava a feinejar i retrobarem restes de la seva activitat: murs de pedra, cabanes i barraques avui enfonsades. Dalt els camps, s’obren vistes de les serres properes i, de baixada, gaudirem de les visuals de la vall i del poble de Setcases.

 

Enllaç: https://naturalocal.net/ca/rutes-senderisme-catalunya/rutes-senderisme-girona/rutes-senderisme-parc-natural-capcaleres-del-ter-i-del-freser/cami-de-socarrats-beduis-0

 

 

 

 

4. Ruta de les Mines i el xalet del Catllaràs

 

La Pobla de Lillet (Berguedà)

 

La ruta de les Mines i el xalet del Catllaràs és una de les excursions més completes i atractives que es poden fer a la zona.

 

Coneixerem la història i anècdotes de l’època en què funcionaven les mines de carbó de la zona; visitarem el santuari de Falgars i el xalet del Catllaràs, construït  per Antoni Gaudí; passejarem per precioses rouredes, fagedes i pinedes de pi roig i també tindrem una vista espectacular a les muntanyes del Cadí i el Moixeró, la serra de Montgrony, al Catllaràs i a gran part del Pirineu Oriental.

 

Enllaç: https://naturalocal.net/ca/rutes-senderisme-catalunya/rutes-senderisme-barcelona/rutes-senderisme-la-pobla-de-lillet/ruta-de-les-mines-i-el-xalet-del-catllaras

 

 

 

 

5. Primera etapa de la Ruta del Ter: de Vallter a Camprodon

 

Vall de Camprodon (Ripollès)

 

Amb aquesta etapa iniciem la Ruta del Ter, situant-nos pràcticament a la capçalera del Ter (opcional, per qui vulgui arribar-hi des del refugi d’Ulldeter).

 

Resseguint la vall que transcorre des de la capçalera, podrem observar l’imponent paisatge pirinenc que se’ns desplega al davant, gaudint dels primers passos del riu Ter. Al nostre voltant, el cim del Bastiments, el Gra de Fajol i el pic de la Dona, coronen un paisatge format majoritàriament per boscos de de pi negre amb neret.

 

Més endavant, ja pel fons de la vall, podem arribar-nos fins a Camprodon passant per prats, boscos caducifolis i de ribera, sempre amb el riu Ter com a protagonista.

 

Si tenim més dies i ganes, sempre la podrem fer completa fins a la seva desembocadura al mar, travessant el Ripollès, Osona, la Selva, el Gironès i el Baix Empordà.

 

Enllaç: https://naturalocal.net/ca/rutes-senderisme-catalunya/rutes-senderisme-girona/rutes-senderisme-ruta-del-ter-peu-1/10/tram-110-vallter-campodon