Senderisme i descoberta a Roses i el seu cap de Creus

Ve de gust aquesta bona combinació de mar i muntanya que ens regalen les rodalies de Roses i el seu cap de Creus més proper!

Us hem seleccionat alguns dels millors itineraris que del municipi de Roses trobareu a l’app de NATURA LOCAL!

I dónes un cop d’ull?

 

 

1. Camí de ronda a Montjoi

 

Aquest tram del camí de ronda recorre l’estret corriol arran de la línia de costa entre l’Almadrava i la cala Montjoi. Passem per penya-segats, roques escarpades, cales solitàries, vegetació de pineda i brolla mediterrània.

 

És una ruta per caminar i inspirar-se, amb trams assolellats i trams a l’ombra. Ideal per refrescar-se a l’estiu o per respirar calma i tranquil·litat a l’hivern. Però no us deixeu enganyar: les pujades i baixades a les cales demanaran cert esforç. Preneu-vos-ho en calma…

 

Enllaç: http://www.naturalocal.net/itinerari/cami-de-ronda-a-montjoi/316#roses#ruta

 

 

 

2. De Montjoi a Cadaqués

 

Si amb la primera part fins a Montjoi no n’has tingut prou, tira fins a Cadaqués!

 

Aquesta entretinguda ruta que ressegueix el GR-92 en el tram entre cala Montjoi i Cadaqués, transcorre pràcticament en la seva totalitat dins del Parc Natural del Cap de Creus.

 

Recorre algunes de les més espectaculars cales del nord de la costa Brava, com és el cas de cala Calitjàs, cala Pelosa o cala Jóncols.

 

Resseguirem part del litoral del cap de Creus, de cala en cala, i creuarem l’impressionant cap de Norfeu tot dirigint-nos al petit poble de Cadaqués.

 

Enllaç: http://www.naturalocal.net/itinerari/gr92-cala-monjoi-cadaques/311#roses#ruta

 

 

3. Passeig d’alçada pel cap de Creus

 

Itinerari curt i agradable que ens permet conèixer, veure i gaudir de la duresa del paisatge del cap de Creus des de la part alta. Passarem entre brolles d’estepes i brucs, per antics terrenys afeixats amb algun suro testimonial i masos abandonats, que són reflex d’un passat ben diferent.

 

Enllaç: http://www.naturalocal.net/itinerari/tomb-per-l-alt-cap-de-creus/305#roses#ruta

4. Itineraris megalítics i de la pedra seca

 

Aquest breu itinerari circular comprèn la visita a diferents espais funeraris prehistòrics i expressions culturals d’època neolítica de les comunitats pageses que s’establiren a la zona del pla de la Casa Cremada.

 

D’altra banda, en aquesta ruta destaca també la presència de construccions de pedra seca, un patrimoni generat a partir del treball agrícola de l’entorn que es pot observar en la morfologia del paisatge.

 

Es pot complementar amb l’”Itinerari megalític i de la pedra seca II”, que comparteixen un mateix tram.

 

Enllaç: http://www.naturalocal.net/itinerari/itinerari-megalitic-i-de-la-pedra-seca-i/302#roses#ruta

 

 

 

5. Cap al puig de l’Àliga

 

Sortint des de la urbanització del Mas Oliva, ens endinsarem a la vall de l’Alzeda per enfilar-nos fins al puig de l’Àliga (463 m). A migjorn, ens enlluernarem amb el mar platejat del gran golf de Roses. Al nord, a vista d’àliga, veurem la més modesta badia del Port de la Selva, encaixada entre valls i muntanyes de la costa del cap de Creus.

 

Enllaç: http://www.naturalocal.net/itinerari/puig-de-l-aliga/309#roses#ruta

 

Pots continuar consultant tot el llistat d’itineraris a Roses aquí: http://www.naturalocal.net/municipi/itineraris/roses/122#ruta

 

L’equip de Natura Local us desitja molt bona ruta!