Vinyes i enoturisme: 5 itineraris de Natura Local per veure vinyes i visitar cellers

Avui us proposem 5 propostes de Natura Local que ens permeten caminar entre vinyes i conèixer projectes vinícoles interessants.

 

 

1. Camí de les vinyes

Masquefa (Anoia)

 

Itinerari panoràmic de gran regust vinyer, recorrent el paisatge agroforestal primer i les vinyes després, per passar a frec del celler de Can Bonastre, on podreu planificar la vostra visita enoturística.

Enllaç: http://dom.cat/1iiy

 

 

 

2. La serra dels Xops i la font de les Canyes

Avinyonet del Penedès (Alt Penedès)

 

Diuen que a la zona d’Avinyonet del Penedès, concretament al jaciment de la Font de les Canyes, s’han trobat llavors carbonitzades de raïm i altres restes vitivinícoles del segle IV aC. L’origen de la vinya? Potser sí, però el que sabem segur és que tindreu vinya per tot i uns quants cellers per visitar.

 

Enllaç: http://dom.cat/1hrx

 

 

 

3. La Via Augusta i la riera de Santa Fe

Santa Fe del Penedès (Alt Penedès)

 

Al cor del Penedès més arquetípic, entre petits cursos de rieres i torrents que trenquen la monotonia, una estesa de vinyes i de cellers que no ens l’acabem. Primavera i tardor, les millors èpoques per perdre-s’hi!

 

Enllaç: http://dom.cat/1ij3

 

 

 

 

4. Passejant fins a l’Arcada

 

Olesa de Bonesvalls (Alt Penedès)

 

En una raconada, entre les muntanyes d’Ordal i el massís del Garraf, hi ha una recòndita vall on la vinya hi reneix amb certa constància. En travessarem les extensions per arribar-nos a un bell paratge natural per després visitar el celler ecològic de Can Tutusaus.

 

Enllaç: http://dom.cat/1ij4

 

 

 

 

 

I… la sorpresa:

 

5. Pel Batlliu de Sort

 

Sort (Pallars Sobirà)

 

Vinyes al Pirineu? Doncs sí! Al Batlliu de Sort, a prop de Castellviny i Olp, uns agosarats emprenedors s’han aventurat amb la recuperació en aquesta zona d’unes hectàrees de vinya de muntanya. I no us n’expliquem massa cosa més: cal visitar-los!

 

Enllaç: http://dom.cat/l7n

 

 

 

Foto cedida per Celler Batlliu de Sort. www.batlliudesort.cat