Tornar

L'àguila daurada

Punt d'interès
Fauna
Fitxa

Introducció

Aquila Chrysaetos

És l’àliga més grossa del territori català, arribant als  230 cm d’embergadura i està catalogada com a vulnerable.

Les àligues formen parelles estables tota la vida i tenen diversos nius dins del seu territori que van alternant cada temporada.

Construeix els seus nius als cingles i de vegades als  arbres. Els nius poden arribar a fer fins a 2 metres de diàmetre i metre i mig d’alçada.

La seva alimentació és variada, des d’esquirols, conills i perdius, fins a isards i cérvols, aquests últims com a últim recurs, ja que s’estima més caçar animals abundants i fàcils de caçar. En cas d’extrema necessitat pot arribar a menjar carronya.

L’àliga daurada disposa d’una visió privilegiada, poden arribar a veure un conill a una distància de fins a 2 km.

Altres espècies de rapinyaire que podreu observar a l’àrea del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser són: l'aligot vesper, l’àguila marcenca, el trencalòs, el voltor comú, el milà reial, l’àguila calçada i el falcó pelegrí.

Foto: Juan Lacruz

Imatges