Tornar

Marmotes

Fitxa

Introducció

Marmota marmota

Anem caminant i sentim uns xiulets estridents, són xiulets d’alarma emesos per les marmotes, sempre alerta per detectar el perill.

Les marmotes són mamífers rosegadors emparentats amb els esquirols que viuen a terra formant colònies. Les trobarem en orientacions assolellades en prats i tarteres, a on escaven galeries a on amagar-se en cas de perill.

S’alimenten d’herbes, baies, líquens, molsa, arrels i flors, especialment a l’estiu, moment en  que guanyen pes preparant-se per la hibernació.

La marmota es va extingir al Pirineu fa 15.000 anys i fou introduïda de nou provinent de la zona de la Vanoise (Alps francesos) a mitjans del segle passat.

Imatges