Zurück

Can Ginestar

Visit
Architektur
Datenblatt

Beschreibung

Can Ginestar (també dita Casa d’en Rabassa, Casa d’en Duran i Casa Tudó) és avui el resultat d’un continuat nombre de reformes i retocs. La primera data que figura en una llinda a la planta baixa és la de 1403, després, a l’interior es troba la data de 1669, mentre que al primer pis n’hi ha una del 1703 i l’edifici es corona amb la data del 1904.

De fet, de la primitiva masia sols es manté el celler, la resta fou absolutament renovada. En Marcel·lí Coquillat i Llofriu autor de l’última reforma, l’any 1904, la projectà sota els criteris del corrent modernista amb influències medievalistes. S’enderrocà part de l’edifici i es reconstruí tota la crugia que conté la galeria, s’elevà un metre la part central del terrat, es construí la capella a la dreta, es reparen les façanes que mantenen l’estructura típica de les tramades i s’encerclà la propietat per mitjà d’un mur sinuós de tanca d’inscripció gaudiniana.

L’interior de l’edifici és també d’interès tant pels arrimadors ceràmics com pels embigats del 1904.

L’any 2002 s’inicien les obres de millora i ampliació de la casa de Cultura de can Ginestar amb la construcció d’una nova Biblioteca Municipal.

L’edifici, de propietat municipal, es troba enmig d’un bell jardí.

Foto: Till F. Teenck

Font: Arxiu històric.

Bilder
Bewertungen
Noch keine Bewertungen vorhanden
Bewertungen mit Kommentaren Bewertung veröffentlichen