Zurück

Escalinata modernista

Visit
Architektur
Datenblatt

Beschreibung

L'ajuntament d'Ullastrell és obra de l'arquitecte Josep Domènech Mansana. Es pot classificar com una obra ja noucentista, en la qual destaca de forma notable la doble escalinata, amb la barana de balustres i les gerres decoratives que ens recorden una antiga vil·la romana, en un intent de retorn al classicisme mediterrani molt propi del noucentisme. L'escalinata està presidida per l'’escut municipal d'Ullastrell, en el qual es representa un gran ull entreobert envoltat de dues palmes de llorer o olivera.

La construcció de l'edifici es realitzà entre els anys 1911 i 1929. El dia 12 de gener de l'any 1930, juntament amb l'arribada de l'aigua de consum al poble, s'inaugurà a Ullastrell l'edifici de nova planta de l'ajuntament, així com el de les noves escoles i tres vivendes destinades als mestres i al secretari municipal.

Els actes comptaren amb la presència de diverses personalitats entre les que destaquen el capità general de Catalunya, Emili Barrera, i el governador civil de la província, Joaquim Milans del Bosch. L'alcalde d'Ullastrell era August Anglada i Sucarrats, autèntic propulsor de la construcció d'aquestes construccions. Sembla ser que cap a mitjan dels anys 80 del segle XX, l'ajuntament fou refet i ampliades les seves instal·lacions.

Adresse

Carrer Serra, 17
Bilder
Bewertungen
Noch keine Bewertungen vorhanden
Bewertungen mit Kommentaren Bewertung veröffentlichen