Zurück

Espai Roca Guinarda

Visit
Museen
Datenblatt

Beschreibung

L’Espai Perot Rocaguinarda ofereix una visió de conjunt de la figura del bandoler lluçanès, nascut a Oristà el 1582 i mort a Nàpols en data indeterminada. Per mitjà de textos, imatges, objectes i projeccions audiovisuals, l'equipament aborda aspectes relacionats no tan sols amb la biografia real del personatge històric de Rocaguinarda, sinó també la seva dimensió literària, que fa que sigui present en l’obra d’escriptors de renom com Cervantes, Lope de Vega, el Rector de Vallfogona, Verdaguer i Maragall, alguns dels quals eren contemporanis del mateix bandoler.

L’Espai també ofereix un recorregut per la llegenda de Rocaguinarda, a través de la qual el bandoler esdevingué –fins i tot en vida seva- un personatge mitificat, que la cultura popular convertí en una mena de Robin Hood a la catalana, amb fama d’honrat i justicier. 

Tampoc no hi falten referències als boscos del Lluçanès i a d’altres indrets de Catalunya que van ser escenari, entre els segles XVI i XVII, de les accions de Rocaguinarda i la seva quadrilla.

L'equipament tampoc no passa per alt la figura –possiblement fictícia- de Mercè de Pecanins, la promesa del bandoler, que simbolitza el lligam entre Rocaguinarda i Olost, un lligam que té la seva plasmació més popular en la parella de gegants del municipi, que també es poden veure a l’Espai.

 

Horari d'obertura

 

Diumenges: de 10 a 14 h.

 

Concertar visites fora d'aquest horari (mínim 5 persones).

 

També es fan visites guiades concertades.

 

Entrada general: 3€.

Grup de més de 15 persones: 2€.

Nens de 5 a 12 anys: 1,5€

 

Adresse

Espai Rocaguinarda
Bilder
Bewertungen
Noch keine Bewertungen vorhanden
Bewertungen mit Kommentaren Bewertung veröffentlichen