Zurück

Pont del Doro

Visit
Orte
Datenblatt

Beschreibung

Aquesta infraestructura va ser creada l'any 1926 per part del contractista i empresari Teodor Miralles i Soler; heus aquí la denominació de pont del Doro, una construcció que no només està conformada pel pont, sinó també per altres infraestructures. Òbviament, l'element central d’aquest conjunt arquitectònic és el pont, però també cal esmentar la presa contigua i les seves canalitzacions.

El pont va ser construït amb una tècnica antiga, cosa que li donà una gran fermesa. A més, està format per un gran arc, assentat a la roca per mitjà dels seus dos extrems.

Pel que fa a la presa, aquesta té uns 8 metres d'alçada i una forma corbada, que la distribueix en dos flancs, un en direcció nord-sud i un altre d'est a oest. En època de funcionament, en aquesta presa es podia embassar una quantitat molt gran d'aigua, però ara la sedimentació de terres ha cobert totalment la bassa.

<Des de la bassa cap a la banda de ponent, es troba un llarg canal que, amb una extensió igual o superior als dos quilòmetres, supera l'orografia del terreny per mitjà d'aqüeductes i foradades. En alguns indrets s'hi poden observar encara les comportes de desguàs i els sobreeixidors. Aquesta aigua embassada era utilitzada per accionar la central hidroelèctrica, ubicada sota de Bertrana.

El pont del Doro i les infraestructures adjacents són negades per les aigües del pantà de la Baells i només són observables en èpoques de secada, quan baixa la cota de l'aigua. És una de les úniques mostres d'arqueologia industrial del municipi.

Bilder
Bewertungen
Noch keine Bewertungen vorhanden
Bewertungen mit Kommentaren Bewertung veröffentlichen