Zurück

Vilada es mou

Visit
Andere
Datenblatt

Beschreibung

Darrerament, el sector turístic també ha experimentat un creixement remarcable al municipi. L'afluència turística que arriba a Vilada és, gairebé sempre, fruït de les activitats que es porten a terme al voltant de l'embassament de la Baells, de la tranquil·litat que ofereix l'indret, reflectida en la qualitat de les cases d'agroturisme i, també, de les possibilitats que ofereixen les nombroses rutes a peu.

Recentment, la Diputació de Barcelona s'ha esforçat a marcar i senyalitzar un sender de petit recorregut (PR C-147), que volteja per bona part del terme municipal. També es pot comptar amb altres camins tradicionals, que han estat reaprofitats pels aficionats al senderisme. Un bon exemple d'aquest fet són els diversos itineraris de gran recorregut que travessen el terme (especialment el GR-241) i els camins de la Portella, en els quals hi ha col·laborat el Consell Comarcal del Berguedà, netejant-los, senyalitzant-los i editant-ne tríptics informatius.

En aquest mateix sentit, cal fer esment també de l'èxit que ha tingut la publicació de Lluís Casals, Caminades pels voltants de Vilada, així com també el llibre Vilada i la seva rodalia d'Ernest Costa i Savoia. Es tracta de publicacions de ressenyes de rutes, la majoria de les quals se solen iniciar al nucli urbà de Vilada i s'estenen per tot el terme.

En alguns indrets també s'han obert vies d'escalada i es practiquen altres esports d'aventura. A més, també hi ha un circuit d'orientació permanent. Trobareu informació al plafó del parc dels gronxadors, a l'entrada del poble.

En tot cas, Natura Local, l'eina que teniu a les mans, us ajudarà a descobrir aquest meravellós indret i el seu patrimoni.

Kontakt Informationen

Ajuntament
Bilder
Bewertungen
Noch keine Bewertungen vorhanden
Bewertungen mit Kommentaren Bewertung veröffentlichen