Zurück

Església de Santa Maria

Visit
Orte
Datenblatt

Beschreibung

En el seu origen, aquest nucli era un castell que controlava l'estret pas de la vall. Documentat des del 1070, avui no hi ha restes visibles. Trobem aquesta bonica esglesiola romànica damunt les velles feixes de conreus. Capella d’estil romànic, una sola nau amb absis i volta de canó.  L’absis va ser substituït per un gran presbiteri arrodonit, tancat per una reixa de forja; diu la tradició que es va forjar a l’antiga farga del Catllar (esmentada des del segle XVII) que hi havia sota el penyal.

El lloc de Vilallonga de Ter està documentat des del 1011. Al seu terme tenien propietats el monestir de Ripoll i el de Camprodon, però n’eren senyors la família Catllar o Descatllar, senyors del castell del Catllar, una de les famílies més importants del Principat als segles XIV i XV.

El santuari es coneix des del segle XII, primer dedicat a Sant Pere i després a Santa Maria del Catllar.

El santuari va despertar en temps passats molta devoció a la contrada, i va tenir un sacerdot beneficiari i moltes relíquies. Actualment només s’oficia una vegada l’any.

En extingir-se el llinatge dels Catllar, el 1789, podria ser que els nous propietaris emprenguessin la restauració del santuari amb les transformacions barroques que han perdurat fins ara.

Us recomanem gaudir del lloc i fer un tomb pel riberal del Catllar amunt.

Respecteu la propietat privada!

Bilder
Bewertungen
Noch keine Bewertungen vorhanden
Bewertungen mit Kommentaren Bewertung veröffentlichen