Zurück

Molí de l'oli de St. Josep

Visit
Museen
Datenblatt

Beschreibung

Visites guiades cada divendres i dissabte a les 13:00 h des de l'oficina de turisme sense reserva prèvia.

 

L'edifici del molí de l'oli, inaugurat l'any 1905, contenia el primer molí mogut amb corrent elèctric de la comarca. En una època en la que la resta eren molins hidràulics, moguts per la força de l'aigua, l'energia elèctrica va suposar un gran pas endavant.

La forma del molí recorda la d'una església romànica. Com a tots els edificis que composen el conjunt de la casa Mauri, el propietari li va donar un gran realç estètic. És un edifici de planta rectangular amb teulada de dues aigües que té un torricó a cada vèrtex. Les façanes es rematen per dalt amb una banda decorativa de petits arquets de maons col·locats sota un fris de dents de serra. És d'estil neoromànic amb una forta presència decorativa de vitralls, forja i mosaics de Lluís Bru i Salelles. L'escultura exterior de la façana, que representa sant Josep amb el nen Jesús, és obra de l'escultor Josep Llimona.

El vell edifici fou remodelat els anys noranta amb materials nobles i manté la bellesa del passat. Una doble escala condueix de la part de baix, al primer pis, on hi ha les instal·lacions del vell molí d'oli. En l'actualitat el molí està completament restaurat i des de l'any 1993 i s'utilitza com a centre cultural polivalent.

Bilder
Bewertungen
Noch keine Bewertungen vorhanden
Bewertungen mit Kommentaren Bewertung veröffentlichen