Zurück

Poble de Cérvoles

Visit
Orte
Datenblatt

Beschreibung

D'aquest esquenall rocós del serrat de la Coscolla, sota la roca de Collfà (esquerra), ens orientem cap al nord direcció Perves, les valls de Manyanet i de Boí, amb el Comaloformo al fons (3033 m.). Al nord-est la Vall Fosca i els cims meridionals del Parc de Sant Maurici (Montsent de Pallars, Montroio i pic de Peguera 2983 m). A l'est, al fons, la Torreta de l'Orri, damunt de Sort.

Sota mateix, tot el camí de pujada i la roureda que hem travessat. Les quatre cases són el poble de Burguet. Just al seu darrere, a l'altre costat del riu Bóssia, dalt la carena, les runes de la Bastida de Bellera. A baix la vall de Senterada i entrant a la Vall Fosca es veu la Pobleta de Bellveí.

És un bon punt per observar fauna: tant rapinyaires volant davant nostre com senglars i cabirols a les clarianes de la roureda.

L'església de Sant Aventí, d'origen romànic, havia estat església parroquial. Us heu fixat en les roques que formen la porta?

Les quatre cases es van abandonar a inicis del segle XX però ara s'hi ha establert alguna família. El seu emplaçament fa que els entorns siguin secs i poc productius per viure de la ramaderia o dels conreus.

 

 

Bilder
Bewertungen
Noch keine Bewertungen vorhanden
Bewertungen mit Kommentaren Bewertung veröffentlichen