Zurück

Far de Cala Nans

Datenblatt

Einleitung

Situat al límit sud de Cadaqués i dins del Parc Natural del Cap de Creus, el Far de Cala Nans deu el seu nom a l’activitat de col·locar nanses de pesca (utensilis fets amb joncs per capturar peixos) que es realitzava en aquest indret.

Construït l’any 1864 pel mateix enginyer que el del Cap de Creus (J.M.Faquinetto), inicialment era considerat de sisè ordre i amb senyal de llum fixa. L’any 1926 es va modernitzar i passà a ser considerat de tercer ordre. Es va substituir la llum fixa per una mecanisme giratori que produïa 3 pulsacions (dues llums curtes i una llarga cada 15 segons).

Fins a l’any 60 la plaça de torrer del far estava molt sol·licitada, ja que es considerava com una jubilació anticipada. El torrer i la seva família vivien a les instal·lacions del far, les quals constaven de menjador, cuina, tres dormitoris, lavabo i magatzem.

Des de la plataforma del far, i amb l'ajuda de prismàtics, podem intentar observar el pas de cetacis. Intenteu localitzar l'aleta dorsal dels dofins o el buf que emeten les balenes en respirar.

Bilder