Zurück

Càdecs

Route POI
Flora
Datenblatt

Einleitung

Ens crida l’atenció a l’indret a on ens trobem, la gran quantitat d’uns petits arbres d’aspecte arbustiu i punxegut, es tracta de càdecs. La comunitat vegetal dominada pel càdec rep el nom de cadequer, no costa gaire doncs imaginar d’on prové el nom del poble de Cadaqués.

El cadequer tenia, entre d'altres, la funció de protegir els antics boscos interiors ara desapareguts (alzinars i sureres) dels vents salats del mar. Per desgràcia el cadequer de primera línia de mar està també en regressió i només queden petits testimonis com aquest.

El càdec té fulles molt punxents que el protegeixen de depredadors com ara cabres i alhora fa la funció de refugi per espècies com la sargantana i la serp llisa. La poca superfície foliar les protegeix de la sequera.

El càdec recorda al ginebró, però ens resultarà molt senzill reconèixer-lo, ja que el ginebró té a l’anvers una sola ratlla blanca i el càdec en té dues.

Els seus fruits s’empren, com els del ginebró, per fer ginebra. Trenca un dels fruits i olora’l, no et deixarà cap dubte.

 

Bilder