Rutes a Torrelles de Llobregat
Zurück

Cal Mixerris

Route POI
Medi
Datenblatt

Einleitung

Aquesta sí que és fàcil de trobar, eh?
Enlairada al costat del camí de bast, aquí anomenat rasa (per on passaven animals de càrrega) amb les portadores plenes de raïm.
És ferma i de secció quadrada menys pel darrere. Dins hi veieu els armariets on es guardava el menjar o el beure en fresc. El superior es diu fornícula i es va aprofitar per fer una finestra i ventilar quan es feia foc a dins. Les barraques pensades per fer foc, tenien la pedra superior de la cúpula lliure i quan es feia foc es podia enretirar. L'armariet arran de terra es diu cocó.
Encara que la secció sigui quadrada fins a dalt, el sostre és en forma de cúpula . És una falsa cúpula. De la part interior de mur es comença a fer una falsa cúpula per apropament de filades consecutives (si entreu a dins, ho veureu millor) fins a tancar la coberta. Per fora no ho sembla, oi?
Us recomanem llegir la curiosa història d'un fet sobrenatural carregat de simbolisme, relacionat amb la desapareguda capella de Sant Pau o una antiga comunitat eremítica, que els hi va succeir a dues nenes i un nen de Torrelles una tarda d'estiu del 1984.

 

Bilder