Zurück

L'aigua de la font

Datenblatt

Einleitung

Per fi arriben a una petita font a l’ombra de grans arbres. L’àvia deixa el canastró i els farcells carregats a la vora i diu: 

—Farem un bon traguet d’aquesta aigua fresca i regalada, Maria. L’aigua és l’essència de la vida i té màgia pròpia. El dia que vinguis a la font i l’aigua no canti les seves cançons, serà un dia trist per a la vida i per al bosc, també per a nosaltres!

La Maria sent el so de l’aigua corrent i pensa en les paraules de l’àvia. 

—L’aigua és com el lligam que ens uneix a la vida i a la natura, és essencial i escassa, per això l’hem de cuidar i estimar.

—Exacte, l’aigua és un element vital per a la vida al bosc, i les fonts són lloc de trobada de totes les persones que volten pels camins, que treballen al bosc, que venen a abeurar el ramat… La gent de les masies, jornalers i traginers es troben aquí, reposen cistells, farcells, coves, sarrons i trastos, i es posen al dia tot fent-la petar. L’aigua és el bé més preuat, Maria, recorda-ho bé.

Sabies que... 

  • L’aigua del planeta Terra sempre ha estat la mateixa i sols el 2,5 % d’aquesta aigua és dolça i està al servei de les persones. La resta de l’aigua o bé és salada o està congelada, o bé està sota terra o a l’atmosfera.
  • El 80 % del nostre cos està compost d’aigua. Així que l’aigua és essencial per a la vida.
  • Es necessiten 450 litres d’aigua per produir un ou de gallina, 7.000 litres per refinar un barril de petroli i 148.000 litres per fabricar un automòbil.


     

Bilder