Calafell. Nucli antic de Calafell i Castell de la Santa Creu
Calafell. Entorns de l'Escarnosa amb margallons
Calafell. Nucli antic de Calafell i Castell de la Santa Creu
Calafell. Nucli antic de Calafell
Calafell. Poblat medieval de Montapaó
Zurück

Calafell

Schicksal
27/05/2020
Datenblatt

Präsentation

El nord de la Costa Daurada

El municipi de Calafell es troba al sud-est de la comarca del Baix Penedès, tocant amb el Garraf i forma part de la Costa Daurada. El seu clima mediterrani sec, amb més de 300 dies de sol a l'any, ha fet que el turisme sigui des de fa dècades la seva principal indústria.

El seu passat pescador i mariner, però ha deixat una empremta en la gastronomia i altres aspectes culturals del poble. Els seus productes són inclosos en denominacions d'origen, com és el cas del Penedès (vins i caves), i Siurana (oli), també forma part de la Ruta del Xató.
El creixement urbà va lligat amb el turisme, ja que motivà la creació de les colònies Vilamar, l'antic Sanatori de Sant Joan de Déu i la primera urbanització europea amb model de ciutat jardí a Segur de Calafell.

Actualment existeixen tres nuclis principals de població, Calafell, Segur de Calafell i La Platja de Calafell, a més de 28 urbanitzacions.
Limita al nord amb Castellet i la Gornal, a l'est amb Cunit, a l'oest amb el Vendrell, i al nord-oest amb Bellvei. Tot el terme municipal és abrupte, i compta amb una sola franja estreta plana davant el mar i a l'oest, on trobem el poble antic en un turó i el barri de la Platja de Calafell.
La Serra del Mig situada a la part nord-est, és la part del final de la Serralada Litoral, i assoleix una alçada màxima de 222 m. D'altra banda els torrents de Montpaó i la Corbatera, conformen la xarxa principal de drenatge de les pluges. Un 15% de la superfície del municipi està coberta per bosc dens, i un 26% per conreus de secà principalment.

Calafell té un important patrimoni històric, que abraça des del paleolític fins a l'època contemporània, amb una mostra arquitectònica rica i reconeguda. Forma part de la Xarxa Europea de Museus a l'Aire Lliure Exarc. El Castell medieval de la Santa Creu, l'església romànica de Sant Miquel i el jaciment romà del Vilarenc i la Ciutadella Ibèrica, són els elements que més destaquen. Destaquen també dos edificis d'arquitectura contemporània guardonats amb els premis FAD, relacionats amb l'art, l'arquitectura i el disseny.

Pel que fa a les festivitats hi ha tres festes locals: La Candelera (Festa major petita de Calafell en honor a la Mare de Déu de la Cova), Sant Pere (Festa Major de la platja de Calafell), La Santa Creu (Festa Major del poble de Calafell) i Sant Miquel (Festa Major de Segur de Calafell).
A més d'aquestes festes, un cop l'any durant el mes de maig se celebra la Fira del Mar, i a principis de setembre el Mercat Medieval. Però també es fa una trobada internacional de Harley Davidsons, una Cantada d'havaneres (a principi d'agost), un cicle de concerts" Un bany de música", l'arrossejat popular, la sardinada i botifarrada popular i el Carnaval Xurigué, entre d'altres.

Verpassen Sie es nicht

Entre els mesos de maig i principis de juny es fa la Fira del Mar, amb activitats i propostes associades a les tradicions i costums marineres, al voltant de la Confraria de Pescadors, al Passeig Marítim. D'altra banda a principis de setembre se celebra un Mercat Medieval en un entorn inigualable, els mateixos espais on ja es feia mercat durant el s. XI.
Si tot plegat us ha deixat amb ganes de fer un bon àpat, tasteu el tradicional "arrosejat" de Calafell, fruit de la tradició marinera de la seva gent.

Wann gehen

Si hi anem pels volts de l'agost, podrem gaudir de propostes relacionades amb la música, com és la Cantada d'havaneres (a principi d'agost), i el cicle de concerts "Un bany de música".

Durant tot l'any es proposen activitats diverses i engrescadores a Calafell, una bona opció és consultar el portal web de turisme a Calafell.

Was zu tun ist

Cal destacar la visita la Ciutadella Ibèrica, habitada entre els segles VI i I aC, integrat a la Ruta dels Ibers del Museu d'Arqueologia de Catalunya. Però també recomanem visitar el Castell medieval de Calafell (s.XV), el centre històric, el Museu Casa Barral i les cases d'indians.
Existeixen diverses propostes de rutes en bicicleta tot terreny o caminant per fer tot l'any.
A part de les activitats culturals, i les rutes de senderisme i BTT, Calafell també ofereix d'altres activitats d'oci relacionades amb circuits d'aventura, el golf i minigolf, el cinema, i activitats aquàtiques i nàutiques.

Wussten Sie das?

Un grup d’excursionistes l’any 1997 va trobar casualment un grup d’ossos humans a l’entrada d’una cova, la Cova Foradada, situada al capdamunt del Turó de l’Escamosa. A partir de l’any 1998 es van succeir una sèrie d’excavacions arqueològiques que varen determinar que el jaciment comprèn des del paleolític superior antic fins a inicis de l’edat del bronze.

Um

A prop de Calafell disposem d'una àmplia oferta turística i d'oci en forma de parcs aquàtics, parcs d'atraccions, hípiques, kàrtings, a Albinyana, El Vendrell, Vila-Seca i Coma-Ruga.

Wenden Sie sich an Telefone

Emergències
112
Ajuntament
977 699 009
Policia Local
977 699 009
Mossos d’Esquadra
937 285 220
CAP
977 164 408
Oficina de Turisme
977 69 91 41
Telèfon d'atenció telefònica de Rodalies de Catalunya
900410041
Museu Casa Barral
977 69 46 83

Links von Interesse

Bilder
Routen

Was in zu sehen: Calafell

  • Aktivität und Schwierigkeit
    zu Fuß
    Mit dem Fahrrad
    Zu Pferd
  • Filter by type
    Typologie
    Tipus de terreny
    Thema

Keine Ergebnisse

Besuche

Was in zu sehen: Calafell

  • Filter by type
    Thema

Keine Ergebnisse

Dienste

Was zu tun ist: Calafell

  • Filter by type
    Thema

Keine Ergebnisse