Zurück

Roure Gros de la Séquia

Route POI
Flora
Datenblatt

Einleitung

Quercus pubescens

Aquest espectacular exemplar  de roure martinenc, ara ja molt perjudicat, és un clar exemple de com unes bones condicions de disponibilitat d’aigua, llum i nutrients poden afavorir clarament el seu creixement.

Tenia una soca d’un diàmetre superior a dos metres i dues branques van quedar completament malmeses per la caiguda d’un llamp, de la qual encara va conservar una de les branques amb vida. En aquest moment, si no a punt de morir, es troba en un moment de clar retrocés.

La Séquia és un canal medieval (s. XIV) que ha sigut una de les obres més destacades de l’enginyeria medieval en el nostre territori. L’obra és atribuïda al mestre d’obres Guillem Catà. Amb un desnivell de tan sols 10 metres en els seus 26 km de recorregut, va transformar l’economia, el paisatge i la vida de les persones d’aquesta part del Bages.

Manresa i els pobles que l’envolten no serien avui el que són sense aquesta gran obra d’enginyeria.   La Séquia travessa per boscos, camps de regadiu, aiguamolls, boscos de ribera, alzinars i rouredes d’alt interès paisatgístic.

Bilder