Rutes a Calafell
Zurück

Castell de la Santa Creu

Route POI
Arquitectura
Datenblatt

Einleitung

Època: Edat Mitjana; Edat Moderna; Edat Contemporània
El Castell de la Santa Creu és un recinte fortificat d'època medieval, documentat per primera vegada l'any 1037 i es troba al nucli històric de Calafell, també d'origen medieval.

El castell va patir diverses transformacions i usos al llarg del temps, passant de ser un castell fronterer de la marca hispànica a un palau residencial d'estil gòtic a mans de diferents famílies nobles. Al segle XVI s'inicia el seu progressiu deteriorament a causa de l'abandonament i de la seva parcial destrucció un segle més tard en el marc de la Guerra dels Segadors. Anys més tard, el recinte es convertí en un cementiri, ús que perdurar fins a l'any 1938, i a partir de l'any 1982, el Patronat-Fundació del Castell de Calafell va impulsar la seva excavació arqueològica i restauració per poder ser obert al públic.

El Castell i els seus entorns conformen un Parc Arqueològic a l'aire lliure, que explica a través d'una museografia renovada, episodis de la història del municipi.

El recorregut per l'interior del recinte, inclou el pas per punts destacats com ara el comunidor i l'espadanya, l'església d'estil romànic que conserva pintures medievals o la cisterna, que, durant els episodis de pirateria a la Mediterrània, va servir com a amagatall.
Font: Web Calafell Històric

Bilder