Rutes a l'Espai Natural de la Serra de Bellmunt-Almenara
Zurück

Cabana de ca la Madrona

Route POI
Arquitectura
Datenblatt

Einleitung

Com passava amb la cabana de cal Marino, la necessitat d'ampliar la cabana per poder dormir i separar-se dels animals de bast, li va conferir aquesta arquitectura singular amb estances laterals.

A la de Cal Marino s'aconseguia ampliar fent una planta superior (Cabana amb trespol). En aquesta, a partir del cos central propi de les cabanes de volta que heu anat veient, s'hi afegia una estança perpendicular a cada costat per fer-la més habitable (Cabana amb dormidor).

Així doncs, a part de servir per descansar, guarir-se del sol o del fred i de la pluja, per guardar el fato i les eines petites, també servia per passar-hi més d'un dia quan la feina al camp era intensa i s'havia d'aprofitar el temps i no perdre'l havent d'anar i tornar cada vespre al mas o al poble.

Prop una cabana i solia haver una bassa que recollia aigua dels camps i servia tant per animals com per persones. Si mireu 100 m endavant, hi ha un ametller i al seu peu la bassa. Les basses, aquí als plans, són un lloc on observar ocells parats als arbres del voltant. Xoriguers, abellerols, gaig blau o falcó mostatxut, entre d'altres. Sempre des de la distància, és clar.

Bilder