Zurück

El canyissar de depuració

Route POI
Medi
Datenblatt

Einleitung

Aquest canyissar que teniu a la vostra dreta és de vital importància per depurar les aigües que entren a l’estany d’Ivars i Vila-Sana. A més a més constitueix un hàbitat rellevant des del punt de vista de conservació de l’estany.

L’aigua entra per la zona més oriental de l’estany, abans del canyissar, provinent del Canal d’Urgell. L’extensió sumada de les dues pastilles és de 10 hectàrees.

Per potenciar la biodiversitat d’aquest espai es necessari fer-hi segues i aclarides periòdiques. És en aquest aspecte que els cavalls que viuen en aquest espai realitzen una feina de rellevant importància, generant clarianes i graus de pastura diferent , els quals ajuden a augmentar la biodiversitat d’aquest racó de l’espai natural.

Acull espècies destacables com per exemple l’arpella (Circus aeruginosus), la mallerenga de bigotis (Panurus biarmicus), el rascló (Rallus aquaticus), la polla blava (Porphyrio porphyrio), el balquer (Acrocephalus arundinaceus), el repicatalons (Emberiza schoeniclus), el mosquiter comú (Phylloscopus collybita) entre d’altres.

 

Bilder