Ruta a la riera de Talamanca
Zurück

La fagina

Datenblatt

Einleitung

Per aquests corriols poc transitats podem descobrir els rastres de la fagina (Martes foina) que transita de nit sense deixar-se veure. És de la familia dels mustèlids i com ells corre  fent saltirons. És de la mida d'un gat amb la cua més peluda. El pit és de color blac i per això també se l'anomena gorjablanc (foto).

Sobre les pedres del camí va deixant excrements allargats i en forma de ”C” que utilitza per marcar el seu territori. Al fang podem intentar distingir les petjades d'aquest mustèlid, on apareixen impresos 4 dits amb ungles llargues. Es desplaça fent petits salts i és un bon escalador.  

Aquest mamífer carnívor representa la part superior de la cadena tròfica. Són més abundants del que sembla i campen pels voltants dels pobles. Si entren en un galliner poden fer destrosses. S'alimenta de petits rosegadors, ocells, amfibis, ous, insectes, fruita i mel. És un animal solitari que viu a diversos caus. Els mascles i femelles s'ajunten únicament  per aparellar-se. Són molt importants en l’equilibri dels ecosistemes, ja que regulen les poblacions de ratolins i de talpons.

foto: By Steinmarder

 

Bilder