Ruts en bici per Roses_Cap de Creus-Alt Empordà
Zurück

Font dels Lledoners

Route POI
Medi
Datenblatt

Einleitung

La Font dels Lledoners és un dels racons més emblemàtics de la població. Antigament havia estat un abeurador per al bestiar.

A més, la Font dels Lledoners és famosa perquè forma part, juntament amb altres aspectes del poble i de la rodalia de la Selva de Mar, del paisatge poètic de Tomàs Garcés, escriptor arrelat a aquesta població des de la seva joventut.

S’anomena la Font dels Lledoners pels arbres d’aquesta espècie que abans hi havia. Els tres de sobre la font eren centenaris, potser mil·lenaris, i tenien una soca tan gruixuda que no podien abraçar-la tres homes junts. No pogueren, però, resistir la persistent tramuntanada que assotà el país el desembre de l’any 1931. Encara queda un lledoner enfront de la font, però no tan vell ni de la talla dels desapareguts. 

L’aigua mineralitzada és molt apreciada pels qui la proven, fins el punt que molts residents de Barcelona amb casa al poble venen a omplir garrafes per endur-se-la.

Avui ocupen el lloc dels vells lledoners tres plàtans corpulents que tenen una alçària de més de vint metres. L’ombra dels plataners fa que sigui un indret ideal per refrescar-se. Tenen més de quaranta anys.  

Un adagi popular diu: “De la Font dels Lledoners el record no es fon mai més!”

.-Web Ajt. La Selva de Mar

 

Bilder