Zurück

Pomeres

Route POI
Flora
Datenblatt

Einleitung

Aquesta zona del Baix Ter s’ha especialitzat, tot i que el seu cultiu ja ve de lluny, en la producció de la poma, actualment d’una forma moderna i mecanitzada, tal i com podem veure en les rengleres de pomeres d’alt rendiment, de les varietats goldengalared delicious o granny smith.

Totes aquestes produccions pertanyen a la Indicació Geogràfica Protegida Poma de Girona, amb produccions de prestigi, cada vegada més sostenibles i respectuoses amb el medi, així com protegides de les pedregades i altres innovacions que fan més fàcil i segura la feina dels pagesos.

Si passem per aquesta zona a finals d’estiu i principis de tardor, l'època de la collita, segurament podrem ser testimonis d’un gran tràfec de tractors i remolcs carregats de tones de pomes, així com de gent collint, anant i venint... Un dels moments del calendari amb més feina i animació en aquestes terres.

Acabada la collita, passat el mitjan octubre, el tercer cap de setmana, se celebra a Ullà la Fira de la Poma, una moderna fira especialitzada.

Bilder