Rutes a Gavà
Zurück

Pineda amb càrritx

Route POI
Flora
Datenblatt

Einleitung

Com heu vist i anirem veient més endavant, aquests plans entre el turó Caçagats (dreta) i la serra de Llopard, a Castelledefels (esquerra), són el límit del terme de Gavà. De fet, la riera de Canyars que tenim a sota fa la partió de termes.

Després dels usos originals agrícoles (cereals, garrofers i vinya, però amb l'arribada de la fil·loxera, es tornar a garrofers, oliveres i ametllers) altres usos van ocupar els plans: recreatius, magatzem o vivers de planta ornamental.

Els terrenys erms es van anar omplint de pins i en funció de la pressió antròpica, el sotabosc ha evolucionat diferent. Allà on la pressió ha estat elevada, domina el sotabosc de càrritx (foto): una gramínia semblant a la cortadèria o pampa ornamental (invasora), però més esquifida i amb plomalls més petits. Algun llentiscle i romaní acompanya el càrritx. On la pressió va ser inferior, els arbustos també són altres (ho veiem al punt següent).

El càrritx també anomenat carç o pelosa, és original del sud de la conca mediterrània, a contrades properes a mar.

Sota el càrritx és freqüent trobar cap a novembre, els carlets, un tipus de bolet no molt conegut, de color clar amb tons rosats. Bon comestible i es fa amb guisats.

 

Bilder