La Torre de l'Espanyol
La Torre de l'Espanyol
La Torre de l'Espanyol
La Torre de l'Espanyol
La Torre de l'Espanyol
La Torre de l'Espanyol
Zurück

La Torre de l'Espanyol

Schicksal
22/07/2021
Datenblatt

Präsentation

A l’ombra de la Serra del Tormo

La Torre de l'Espanyol és un municipi situat al nord-est de la comarca de la Ribera d'Ebre. Situat a 16,5 km de la capital de la comarca (Móra d'Ebre) té una extensió de 27,9 km² i 635 habitants (2016). Està situat a l’esquerra l'Ebre i aigua amunt del pas de l'Ase. A llevant limita amb els termes de Cabacés,  la Figuera i el Molar, tots tres de la comarca del Priorat. Al sud  limita amb els municipis de Garcia, al nord i a  l’oest amb el de Vinebre.

A la part més occidental el terreny és planer, però la resta és força accidentat, especialment els vessants septentrionals de la serra del Tormo (523 m). A la part de tramuntana el terme és accidentat per la serra del Rovelló (464 m), que va davallant en alçada a mesura que s'acosta a l'Ebre (tossal de Canta-ranes, 238 m). El municipi és drenat per la vall del riu de la Torre, tributària de l'Ebre, que rep diversos barrancs i rierols: la vall de Prats, el barranc dels Canals, el dels Tossals i el dels Colls, per l'esquerra; i el de les Guinardes i el de Piró per la dreta. Algunes partides del municipi són la de la Cova Foradada, la Roureda i la d'Aranit.

El poble de la Torre de l'Espanyol (164 m d'altitud) és a l'esquerra del riu de la Torre, allargassat a migdia de la carretera de Vinebre i esglaonat als vessants septentrionals de la serra del Tormo. Els carrers són estrets i costeruts i hi ha molts edificis datats el darrer terç del segle XVIII. Moltes de les cases són usades com a segona residència. L'església parroquial, dedicada a sant Jaume, fou acabada el 1787 i és de tradició barroca.

Com el seu nom indica, l’origen de la població probablement prové de l’existència d’una torre de vigilància i defensa de la ruta que comunicava Lleida i Tortosa en el punt que travessa l’Ebre. Aquesta torre probablement existí ja durant l’època romana, l’any 1175 Alfons I de Barcelona en fa donació al cavaller Espanyol de Prades, d’on pren el nom el poble.

Verpassen Sie es nicht

El Pi de les Roques Planes. Un pi blanc (pinus halepensis) monumental, de dimensions espectaculars.

Wann gehen

Si hi vas a mitjans de juny, et trobaràs amb la Fira Tastafruit, una oportunitat per gaudir de les especialitats en fruita dolça, especialment cireres i préssecs, que es produeixen a la Torre de l'Espanyol i que gaudeixen de molt prestigi gràcies a la seva qualitat.

Was zu tun ist

La Torre de l'Espanyol disposa de rutes senyalitzades de diferents graus de dificultat per fer senderisme i BTT per conèixer els voltants.

Wussten Sie das?

Un dels aspectes més rellevants de la localitat de la Torre de l'Espanyol, és el valor del seu patrimoni arqueològic. S’han trobat jaciments de l’època romana, on destaquen: la Roca de la Bruixeta, i la Font de n'Horta, una surgència  d'aigües termals, que es troba al costat mateix del poble.

Um

Des de la Torre de l'Espanyol, s'accedeix a la C-12 o Eix de l'Ebre que permet conèixer diversos municipis i llocs d'interès de les Terres de l'Ebre com Ascó; Flix, on hi ha la Reserva Natural de Sebes i Meandre de Flix; Corbera d'Ebre, on es pot visitar les restes de l'antiga vila destruïda durant la Guerra Civil i un dels millors museus sobre la batalla de l'Ebre i Miravet, amb el seu esplèndid castell templer.

 

Wenden Sie sich an Telefone

Emergències
112
Ajuntament
977 40 58 15
Mossos d'Esquadra a Móra d'Ebre
977 28 14 80
Estació de tren (ADIF-RENFE) d’Ascó
912 432 343
Centre de salut i atenció primària
977 40 53 75
Farmàcia: Ferran Gimeno Gil
977 405 520
Taxi (Ascó), Miguel Biarnes Biarnes:
659 479 771

Links von Interesse

Bilder
Routen

Was in zu sehen: La Torre de l'Espanyol

 • Aktivität und Schwierigkeit
  zu Fuß
  Mit dem Fahrrad
  Zu Pferd
 • Filter by type
  Typologie
  Tipus de terreny
  Thema

Keine Ergebnisse

Besuche

Was in zu sehen: La Torre de l'Espanyol

 • Filter by type
  Thema

Keine Ergebnisse

Dienste

Was zu tun ist: La Torre de l'Espanyol

 • Filter by type
  Thema

Keine Ergebnisse