Rutes a Gavà- Parc Natural del Garraf
Datenblatt

Einleitung

Regeneració dunar. La plana i les dunes són un dels elements que juntament amb les llacunes i les maresmes configuren aquests espais naturals litorals del Llobregat, un dels pocs de la costa catalana.

Les dunes vegetades ajuden a fer que la sorra de la platja no marxi i alhora protegeixen la part del maresme del seu darrere (avui gairebé desapareguda). La maresma vindria més endins d'aquest espai de rereduna on s'hi han plantat els tamarius.

És un ambient molt singular on plantes, insectes i ocells s'hi han especialitzat, però alhora és molt i molt fràgil. És per això que calen un seguit d'accions per frenar la sorra, generar les dunes i després fixar-les. La plantació de vegetació adaptada i la regulació dels usos d'aquest ambient és la clau de l'èxit.

Aquí trobeu un seguit de plantes com el lliri de mar (gran flor blanca i aromàtica) i el card marí de fulles gruixudes i punxegudes. Altres plantes són el borró (foto) (gramínia fixadora de dunes) i el rave de mar (flors lila) també molt colonitzador.

Recordeu no trepitjar les dunes i entrar i sortir de la platja pels camins. Els gossos han d'anar lligats.

Bilder