Ruta de les Vinyes. Santa Maria de Miralles.
Zurück

Figues de Moro

Route POI
Flora
Datenblatt

Einleitung

Ens trobem a una part urbanitzada al pla del Mas de Retou i al marge dret de la pista trobem un gran nombre de plantes que ens criden l'atenció, les figues de Moro, espècie oriünda de Mèxic. La trobem als marges solejats moltes vegades a prop de masies i zones habitades, ja que els hi van molt bé els adobs d’animals domèstics. Les pales (fulles) que es desprenen d'aquest cactus tenen la capacitat d'arrelar creant un nou individu, la qual cosa ha de facilitar la seva expansió per Catalunya. El seu estat de naturalització és tal que ha arribat a ser invasiu per la seva capacitat de destrucció de la vegetació autòctona i per això està catalogada com a Espècie Exòtica Invasora.

En medecina popular les flors i els fruits s’utilitzaven com antidiarreic. Els fruits maduren des de mitjans de juliol fins a final de l’estiu. Són rics en vitamina C, pectina i tanins.

Sobre les figueres de moro es cria la cotxinilla, insecte amb el qual es tenyien de vermell les sedes i llanes. La figuera de moro actualment està en regressió gràcies a la plaga descontrolada d'aquesta caparreta.

Bilder