Rutes a Anglès
Zurück

Mas Bellvei

Route POI
Arquitectura
Datenblatt

Einleitung

Característic d'aquesta tipologia de masies construïdes entre els segles XVI, XVII i XVIII és el de tenir una teulada a dues aigües, cornisa formada per una filera de rajols en punta de diamant La masia, amb el pas del temps, ha experimentat diverses intervencions i ampliacions laterals.

La masia original, amb el nom de Bellveí, consta en el fogatge de 1497 i en un capbreu de 1557. La gran construcció de tres plantes, adossada a la masia primigènia, exercia les tasques de balneari per a tuberculosos. Aquest edifici caldria datar-lo a principis del segle XX, entorn del 1918, com molt bé apunta una font que es troba en les proximitats de l'immoble, que conté la inscripció: "Font la Mestressa 1918".

Queden traces dels espais i vegetació que aquests balnearis tenien per als seus pacients. Com un raconet de bancs i taula que hem deixat a la nostra dreta, en mig del bosc, i els bonics cedres que hi ha plantats al costat del camí.

Al giravolt d'esquerres de sota el mas, la linia ens deixa veure el poble de Cellera de Ter. Anglès queda amagat  a la dreta.

Bilder