Rutes a Vacarisses
Zurück

Can Vives

Route POI
Arquitectura
Datenblatt

Einleitung

Gran pairalia establerta almenys des del segle XVconservant força bé la tipologia i estructura tradicional, amb la casa principal i diversos annexos formant un pati interior, tot i les possibles reformes que es deurien fer a finals del segle XVIII, tal i com marca la data del 1798 a la porta principal de la façana.

També es conserva una bonica era enrajolada envoltada d’alzines. Durant un temps de la primera meitat del segle XX va ser propietat de Joaquim de Vilallonga i Càrcer, marquès de Castellbell, que la va vendre al pare de l’actual propietari.

A les feixes de sota s'hi feia vinya i també oliveres.  L'any 1946 Antoni Roura i Jofre (pare del propietari actual) va comprar la masia al marquès de Castellbell. Era un ric comerciant en pells i hi va instal·lar un molí d'oli al qual tot el poble hi podia acudir a moldre. Però no va acabar de funcionar. 

La font del llorer de Can Vives queda just quan heu arribat, per la part del darrere del mas. Nosaltres no la vem saber veure. A les feixes on es feia vinya  n'hi ha un parell més però també difícils de trobar: la  de la Salamandra i la del Peret Seró

Bilder