Ruta: Miquel Pallàs. Arquitectura de l'Estiueig. Sant Julià de Vilatorta.
Zurück

Ca l'Anglada

Route POI
Arquitectura
Datenblatt

Einleitung

Som davant de Ca L'Anglada, un edifici dissenyat per Miquel Pallàs i construït el 1897 per l'empresa constructora familiar. L'habitatge es va construir com a residència del Doctor Angladaseguint d’estil neogòtic. En destaca el portal d’entrada d'arc de mig punt rebaixat, les finestres laterals, i les baranes i decoracions de pedra del finestral i balcó central.

Cal fixar-se en el conjunt de la façana: la coberta plana, totalment atípica si la comparem amb les cases de poble de l'entorn, els remats de coberta en forma d’agulla o pinacle, els emmerletats, les finestres gòtiques i les galeries d’arquets rebaixats que travessen les parts altes de les teulades.

Tant aquí com a  Can Valls, quan observem el conjunt ens recorda un palau urbà de l'art civil gòtic català.  

A la cantonada de l'edifici podem observar una fornícula que ha estat durant molts anys buida, però que des del 2019 llueix de nou la mateixa escultura de Sant Josep que va ésser col·locada el 1897.

Actualment és un equipament municipal on hi ha el Centre d'Interpretació de les Caramelles, l’oficina de turisme, el Punt Jove i aules de tallerisme.

Bilder