Rutes a Tavèrnoles
Zurück

5 PARADA. Fem silenci! Aquests insectes són perillosos...

Route POI
Altres
Datenblatt

Einleitung

—Atenció! Corba tancada i baixada! Ziuuuu... —diu el Borinot en arribar a les escales dels Foquers... i baixa a tota velocitat.

—Per aquest trencant, Borinot, al final de les escales, hi ha la font de Foquers! I al costat de la riera de Tavèrnoles, una bassa! Ep, però, què és aquest camp d’aterratge? Sembla que hi hagi tot d’helicòpters a punt d’aixecar el vol! N’hi ha alguns amb les ales planes i altres amb les ales completament verticals... què vol dir tot això?

—Ssst! No parlis tan alt! Hem d’anar amb compte, perquè són uns insectes grans, que volen molt bé i, el pitjor de tot, són voraços i perillosos.

Així doncs, vaig tancar la boca amb pany i clau i vam passar per sobre de la bassa molt silenciosament per no ser detectats...

CURIOSITATS

Si voleu saber més coses del món dels insectes, haureu de trobar el QR amagat. (Per seguir les indicacions us heu d'assegurar que la vostra posició de navegació es troba just a sobre la xinxeta del mapa).  

Cerqueu el codi al tronc de l'auró que hi ha a la dreta del camí, passats els plàtans. 

Endevinalla per saber quin insecte és

Com un helicòpter que ha perdut el nord, faig mil acrobàcies com un bon pilot.

Jugar responent

Prem el botó "encerta" i juga per saber qui és i més coses de la seva vida.

Rutes a Tavèrnoles

Proposta d’observació

Ja sabem que viuen a prop de zones humides. Cerqueu-ne reposant en alguna planta prop de la bassa.

Mireu com disposen el parell d’ales: si estan horitzontals, són libèl·lules; si les deixen verticals, els anomenem cavallets del diable.

Bilder