Senderisme al Baix Llobregat
Datenblatt

Einleitung

Us convidem a llegir el fantàstic resum: Portals de Montserrat i interpretar la fotografia panoràmica que ens presenten. 

No deixeu de fer un tomb per nucli vell de la vila que, si voleu, pot ser guiat per un expert local. Demaneu informació a l’Oficina de Turisme.  

La muntanya de Montserrat ha estat vinculada a l'espiritualitat.  

Segons una llegenda, una imatge de la Mare de Déu, fou descoberta per uns nens aproximadament el 880, a una Cova d'aquesta muntanya, ara coneguda com la Santa Cova, lloc de peregrinació passant pels misteris del rosari. 

Aquesta és la Mare de Déu de Montserrat, anomenada familiarment "la Moreneta" pel seu color fosc. És una talla romànica de fusta del final del segle XII; el seu color és el resultat de la transformació del vernís a causa del pas del temps. 

Per continuar fent de la muntanya un lloc de trobada i pregària, s'hi aixeca el monestir de Montserrat, una abadia benedictina consagrada a la Mare de Déu de Montserrat. La comunitat de Montserrat està formada per monjos que segueixen la regla de sant Benet (segle VI). 

A part del monestir i la Santa Cova, la muntanya conté un bon nombre de petites esglésies i d'ermites, com Santa Cecília, Sant Benet, Sant Joan, Santa Magdalena, Sant Miquel i Sant Jeroni.  

El dia 27 d'abril se celebra la diada de la Mare de Déu de Montserrat, patrona de Catalunya. 

"Descobreix la resta de balcons a setbalconsdemontserrat.cat"

Bilder