Ruta Btt1 Titans de Selènika. Navarcles
Zurück

EMBASSAMENT

Route POI
Andere
Datenblatt

Einleitung

En aquest punt del riu una petita presa construïda per captar aigua per la fàbrica de la Colònia Jorba, forma una làmina d'aigua.

En aquests hàbitats d'aigües tranquil·les, amb diferents espais i profunditats, conviuen peixos, amfibis i macroinvertebrats. La biodiversitat augmenta o disminueix segons la qualitat de l'aigua i de l'entorn.

Aquest tram de riera té una biodiversitat mediocre amb la presència d'espècies al·lòctones com el peix sol o mirallet (Lepomis gibbosus) i el cranc de riu americà (Procambarus clarkii). Totes dues espècies invasores d'origen americà. Aquestes espècies desplacen la fauna autòctona i depreden les larves d'amfibis i alevins de peixos nadius.

El peix sol (foto), va ser introduït als Països Catalans a principis del segle xx al llac de Banyoles. La seva alimentació es basa en invertebrats, però també s'alimenta d'alevins. Fins i tot s'ha especialitzat, en aquelles zones on ha estat introduït, a devorar els ous i larves d'altres espècies, raó per la qual és molt perjudicial per al medi ambient.

En arribar, ens pot sorprendre veure un gran ocell que marxa volant. De la mida d'una cigonya, però de color gris clar, és el bernat pescaire. La garsa més gran que tenim, acostuma a volar fins a les rescloses i basses més recòndites per pescar granotes i peixets (foto).

(Dades “Projecte Rius”)

Foto: Simon Pierre Barrette

Bilder