Sant Bartomeu (Navarcles)
Zurück

Església Sant Bartomeu de Navarcles

Visit
Architektur
Datenblatt

Beschreibung

Es tracta d’una capella romànica, construïda al segle XII. Als anys vuitanta la Diputació de Barcelona la va restaurar, consolidant els elements originals i acabant-la amb elements moderns.

La capella romànica constava d'una sola nau capçada per un absis semicircular llis, gairebé tan ample com la nau, amb una finestra oberta a doble esqueixada força descentrada. La nau era coberta amb volta de canó, de la qual en queden algunes restes al mur de migdia, i era aproximadament la meitat de llarga del que sembla en l'actualitat. L'aparell, fet amb blocs de pedra desigual, és força rudimentari. Al mur de migjorn es conserven dos arcs apuntats que són les restes d'un porxo construït al segle XIV, el qual funcionava com una mena de vestíbul obert abans d'entrar a la capella. A l'entrada té un campanar d'espadanya desplaçat a l'esquerra. L'element més interessant és el portal, que consta de dos arcs de mig punt en degradació. Les portes de fusta, originals, són guarnides amb aplicacions de ferramenta.

Els treballs de restauració han introduït una plataforma per protegir les restes romanes que es conserven al subsol de l'edifici i han completat la construcció amb materials i disseny contemporanis, aprofitant els murs existents.

Es venerava a Sant Bartomeu i S. Margarida de Navarcles.

La intervenció de rehabilitació va rebre un premi FAD d'Arquitectura i Interiorisme. És inclosa en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

No és accessible lliurament. Actualment, és un Espai d'Art on es realitzen exposicions.

Adresse

C/ Sant Bartomeu, cantonada al carrer Girona.
 08270
Bilder
Bewertungen
Noch keine Bewertungen vorhanden
Bewertungen mit Kommentaren Bewertung veröffentlichen