Ruta Bruixes de El Brull
Zurück

QR1. Les bruixes de El Brull

Datenblatt

Einleitung

La gent havia cregut històricament en l'existència de bruixes, però aquesta creença es va desbordar en la segona dècada del segle XVII i va fer que en molts indrets de Catalunya es produís una cacera de bruixes sistemàtica.

Per a moltes autoritats era una manera fàcil de desviar l'atenció del poble envers les calamitats de la època. En cinc o sis anys hi varen haver unes 500 víctimes. L'època més crua de la persecució se situa entre els anys 1618 i 1622. 

Als següents punts us en presentarem algunes de la zona. 

Font. Patrimoni diba.cat. El brull  

Troba el QR 1

Pocs metres més endavant, quan la carretereta s’eixampla, al costat dret hi ha una alzina molt gran a tocar la carretera amb el tronc ben net i visible. Mireu darrere el tronc. 

DESCOBREIX LA MAGIA DE LES FLORS  

Us proposem un joc per esbrinar quines eren les plantes més emprades i quins el seus usos. 

El solstici d’estiu, la nit de Sant Joan, és la nit màgica per excel·lència. Les bruixes ballen i preparen els seus suposats encanteris.  

És en aquesta època quan les forces del camp gravitacional de la terra, juntament amb la força d’atracció de la lluna plena, actuen sobre la sàvia de les plantes  fent que aquesta pugi a les parts tendres i flors. És un bon moment per collir-les ja que aquestes parts tenen una major concentració de productes actius. Una cosa semblant al moviments del mar i el motiu que els musclos siguin més grossos.  

Bilder